SIGURNO STE ČULI ZA TAHIRA KANA AČIKZAJA? Ovo je najtužnija azilantska priča u Srbiji! (FOTO)

Rođen pre 20 godina, u dalekom Pakistanu, momak je izbegao iz svoje zemlje i večni pokoj pronašao u Srbiji. Toliko nam je bilo jasno na prvi pogled. A onda smo otkrili celu istinu

  • 32

Ova umrlica, na kojoj je napisano "Tahir Kahn Achikzai, 1995-2015.", zakačena je na jedno drvo u parku kod autobuske stanice koji već zovu "Park azilanata".

Rođen pre 20 godina, u dalekom Pakistanu, momak je izbegao iz svoje zemlje i večni pokoj pronašao u Srbiji. Toliko nam je bilo jasno na prvi pogled.

Kako je nastradao? Ko mu je objavio umrlicu? Gde je sahranjen? Odlučili smo da otkrijemo detalje nesrećne sudbine Tahirove.

I počeli smo. Pored osnovnih podataka, na ispisanoj umrlici stajalo je i da će sahrana biti obavljena 19. jula, na groblju Zbeg, na Zrenjaninskom putu u Borči.

UBIJEN MIGRANT U SRBIJI: Detalji jezive KRVAVE tuče AZILANATA na granici!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pozvali smo preduzeće za pogrebne usluge "Aleksandar" koje je izradilo umrlicu ne bi li dobili bliže informacije. Evo šta su nam rekli:

- To je momak koji je poginuo 27. jula u Bačkim Vinogradima. Telo je prvo bilo u hladnjači u Subotici, dok rodbina nije identifikovala telo, a potom je prebačeno u Beograd, gde je stajalo sve do danas. Njegova rodbina htela je da ga sahrani u Pakistanu, ali nisu dobili dokumentaciju, i odlučili su da mu ovde odaju poslednju počast - rekli su nam iz ovog preduzeća. Ovim putem želeli su da obaveste što veći broj rodbine i prijatelja o sahrani, a doneli su i pripremljen tekst koji su želeli da bude na umrlici.

Saznali smo i da je Tahir sahranjen danas, 19. avgusta, oko 11 časova, na groblju u Borči. Na umrlici je verovatno pogrešno bilo upisano "jul" umesto "avgust". 

Sahrani je prisustvovao veliki broj azilanata, i nesrećnom dvadesetogidšnjaku je uz muslimanske obrede odana poslednja počast.

U Beogradu se, saznajemo, nalazi i Tahirov brat od strica koji je i organizovao celu sahranu. Postoji mogućnost da se po smirivanju situacije, telo ekshumira i pošalje u Pakistan.

Tahire, počivaj u miru i neka ti je laka ova srpska zemlja! 

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(I. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    19. avgust 2015 | 21:08

    Cudni su putevi gospodnji! Neka pociva u miru

  • Mic

    19. avgust 2015 | 21:09

    Jadan momak , tuga do neba.

  • Dava

    19. avgust 2015 | 23:54

    Pobegao jadan iz Pakistana da spasi zivot i stradao u Srbiji.Suđeno mu bilo.Neka mu je laka ova nasa zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA