DOLAZIM U EVROPU DA SEČEM GLAVE: Jezivo upozorenje najvećeg krvnika ISIS! (VIDEO)

Najnoviji videozapis navodno je nastao pre dva meseca na jugoistoku Sirije, na teritoriji pod kontrolom ISIS-a, a i snimljen je mobilnim telefonom

  • 47

Džihadi Džon, najzloglasniji krvnik Islamske države (ISIS) smatra se odgovornim za obezglavljivanje najmanje sedmorice talaca u Siriji.

Amerikanci ubili drugog čoveka Islamske države

Islamska je država objavila je video zapis u novembru prošle godine, a tada je prikazan kako likvidira japanskog taoca Kenjija Gotoa. Ovaj najnoviji videozapis navodno je nastao pre dva meseca na jugoistoku Sirije, teritoriju pod kontrolom ISIS-a, a snimljen je mobilnim telefonom.

"Mail on Sunday" objavio je samo isečak bez zvuka od osam sekundi na kojemu se vidi lice Džihadi Džona, čije pravo ime je Muhamed Emvazi.

List tvrdi da je preslušao ceo audiozapis u trajanju od spomenutih 8 minuta i 17 sekundi, a na njemu se čuje da osoba, za koju se veruje da je Emvazi, britanskim naglaskom engleskog jezika govori: 'Nastaviću seču glava'.

Snimka su se prvi domogli protivnici ISIS-a, pripadnici Sirijske oslobodilačke vojske (FSA), koji se ujedno bore i protiv vojske sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Foto: Jaysh Al-Islam Foto: Jaysh Al-Islam

Oni su je poslali jednom svom kolegi, izvesnom Abu Rašidu, koji trenutno boravi u bugarskom glavnom gradu Sofiji. On je video dao bugarskoj policiji, ali ga je prosledio i jednom aktivisti povezanom s FSA, koji živi u Istanbulu.

Taj aktivista je za "Mail on Sunday" prepričao sadržaj videa.

- Gleda u kameru i kaže: Ja sam Muhamed Emvazi i uskoro se s kalifom vraćam u Britaniju. Zatim spominje odsecanje glava i ubijanje nevernika, a kamera onda prikazuje dvojicu maskiranih muškaraca, izgledaju mi kao telohranitelji - opisuje aktivista.

Britanski list navodi da je isečak videa dao na analizu vodećem ekspertu za mapiranje lica. Reč je o, kako tvrde, bivšem policajcu kojeg sudovi redovno pozivaju kao veštaka.

Printskrin: Youtube/Movies English Printskrin: Youtube/Movies English

Nakon što je uporedio osobu sa snimka sa od ranije poznatim slikama Emvazija, ekspert je rekao da vidi više sličnosti u morfologiji lica te da sve upućuje na to da bi osoba na novoj snimci doista mogla biti Džihadi Džon.

Napomenuo je da bi u većini slučajeva sličnost koju je on uočio bila dovoljna.

Proteklih je meseci bilo niz spekulacija o sudbini Džihadi Džona. Prema jednoj verziji, dao se u beg jer je, nakon što je otkriven njegov pravi identitet, navodno postao pretnja drugim pripadnicima ISIS-a.

Prema drugoj verziji, otišao je na ISIS-ovu teritoriju u Libiju.

"Mail on Sunday" na kraju navodi da je snimke prosledio britanskoj policiji iz koje nisu hteli da komentarišu njen sadržaj.

Pogledajte video:

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    23. avgust 2015 | 11:53

    Koliko li je ovakvih medju migranrima?

  • Majalena

    23. avgust 2015 | 14:30

    Dodji,dodji,cekamo te.

  • Montona

    23. avgust 2015 | 14:29

    Sa 50 dobro uvezbanih specijalaca I do zuba naoruzanih, ISIS moze da nestane sa lica zemlie....a ovde neka probaju da dodju...Ajmo DELIJE I GROBARI, ujedinimo se....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA