Optužnica protiv Ðukanovića na snazi

U izveštaju Saveta Evrope predsednik DPS dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalom i švercom cigareta

  • 0

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalom i švercom cigareta u preliminarnom izveštaju Saveta Evrope o ispunjavanju obaveza Crne Gore prema toj međunarodnoj organizaciji, pišu "Vijesti".

U fusnoti poverljivog dokumenta dostavljenog članovima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, u koji su "Vijesti" imale uvid, konstatuje se da je Ðukanović prošle godine ponovo izabran za šefa DPS-a, te da je protiv njega i dalje na snazi optužnica za "organizovani kriminal i šverc cigareta", koju je podiglo tužilaštvo u Bariju.

Tužilaštvo u Bariju je, nakon deset godina istrage, 2009. godine "arhiviralo" optužnicu protiv Ðukanovića zbog šverca duvana i mafijaškog udruživanja, s obzirom na to da je imao diplomatski imunitet, ali se i dalje vode procesi protiv njegovih saradnika Dušanke Jeknić Pešić, Veselina Barovića, Branislava Brana Mićunovića i Branka Vujoševića, podseća list.

Italijanski tužilac za borbu protiv mafije Ðuzepe Šelzi, koji zastupa optužbe za međunarodni šverc cigareta, rekao je prošle godine da će tamošnji pravosudni organi odlučiti šta će biti sa optužbama protiv Ðukanovića.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA