RUSI PORUČILI EVROPI: Uzrok izbegličke krize potiče iz EU!

- Treba to da imamo na umu kad se na stolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sledeći put nađu rezolucije u kojima se traži pokretanje vazdušnih udara, zatvaranje vazdušnih prostora ili promene režima. Trebalo bi da zauzmemo odgovoran pristup tim stvarima i da razumemo uzroke tih kriza koji potiču iz Evrope - rekla je portparolka MSP-a Rusije Marija Zaharova

  • 12

Moskva je uputila savet Evropskoj uniji da ima na umu kakve posledice podsticanje konflikata u drugim zemljama može da ima po Evropu.

CNN: Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je ljudski primila migrante (VIDEO)

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je na ovakav način reagovalo na veliku izbegličku krizu sa kojom se suočava Evropska unija, ali i Makedonija i Srbija.

- Zaista smo spremni da ostvarimo punu saradnju sa zemljama koje pogađa ova kriza, posebno kad je reč o EU, u prevazilaženju posledica i razrešenju problema ilegalne migracije u Evropi - rekla je portparolka MSP Marija Zaharova, a prenela agencija Tass.

- Evropska unija se suočava sa teškom migrantskom krizom, budući da je na njenu teritoriju od početka godine ušlo 340.000 ilegalnih migranata - navela je Zaharova i dodala:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Vidimo da naši partneri u EU ne mogu adekvatno da reaguju na pogoršanje situacije. Očito da postoje ozbiljni propusti u migracionoj politici Unije - rekla je ona.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova je rekla i da je Rusija već ranije, kad su izbijali sukobi na Bliskom Istoku, upozoravala na opasnosti od novih konflikata.

- Treba to da imamo na umu kad se na stolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sledeći put nađu rezolucije u kojima se traži pokretanje vazdušnih udara, zatvaranje vazdušnih prostora ili promene režima. Trebalo bi da zauzmemo odgovoran pristup tim stvarima i da razumemo uzroke tih kriza koji potiču iz Evrope. Shvatamo da Evropa pati, ali treba takođe da imamo na umu patnje ljudi koji dolaze u Evropu - zaključila je Zaharova.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA