Hrvati devet izbeglica sa aerodroma u Dubrovniku vratili u Srbiju!

Iračani su vizu izvadili na Kipru, a preko Beograda su nameravali da odu do Hrvatske, pa dalje ka nekoj od zapadnoevropskih zemalja

  • 54

Sa drubrovačkog aerodroma za Beograd vraćeno devet iračkih migranata, jer je prilikom granične kontrole utvrđeno da oni nisu ispunjavali zakonom propisane uslove, te im je bio onemogućen ulazak u Hrvatsku, objavio je RTS.

Pronađeno 96 migranata sa lažnim ispravama!

Migranti iz Iraka kod sebe nisu imali prtljag, novac, nisu hteli da navedu zbog čega su došli u ovu državu, kao ni gde će odsesti, preneli su hrvatski mediji.

Roko Tolić, direktor durovačkog aerodroma je juče istakao da će devet državljana Iraka danas u popodnevnim satima biti vraćeni Srbiji, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske poručilo da je u pitanju uobičajeni postupak Granične policije da odbije gostoprimstvo.

Inače, prema navodima, Iračani su vizu izvadili na Kipru, a preko Beograda su nameravali da odu do Hrvatske, pa dalje ka nekoj od zapadnoevropskih zemalja.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARIJA

    30. avgust 2015 | 09:18

    Svako čuva svoju državu, samo mi primamo svašta. Zato i jesmo slepo crevo ne Evrope, nego sveta. Hrvatima svaka čast, tako i treba.

  • Elcano

    30. avgust 2015 | 09:30

    Pa naravno da su ih vratili. Stigli navodni turisti bez para i bez prtljaga.. Ne znaju ni gde su posli. Ne odgovorni službenik na aerodromu Bg umesto da ove vrati prvim letom na Kipar, odakle su gerilci i stigli, on ih je o trošku Air Srbija tj o trošku nas poreskih obveznika provozao do Dubrovnika i nazad. Naplatiti mu ovaj trošak a zatim ga suspendovati.

  • Ogi

    30. avgust 2015 | 08:40

    Gdje si vidio da ustase pomognu! Kad bi umir'o lijeka ti ne bi dali! Takvih je 35% i ostali normalan narod u Hrvatskoj je blokiran njihovim patoloskim odlukama,utjecu na sve zivo,zivot je prilagodjen njima,ustasama.Nije ovo nikakva mrznja,ili ne znam sta,klasika made in ili by cro je vec se popela svima na.... U Evropi ljudi izbjegavaju da pricaju sa nekima od njih,zgrazaju se ljudi.... jos kad odrastes na suvom ustaskom kamenu,pa te pitaju od pelena.Jbt,nijee im lako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA