ŽELIM APSOLUTNU VEĆINU ZA SIRIZU U VLADI: Cipras pozvao Grke da njegovoj partiji daju snažan mandat!

On je istakao i da je došlo vreme da se napusti model dve partije, po kojem se Grčka poslednje četiri decenije nalazila naizmenično između konzervativne opozicione Nove demokratije i Pasoka

  • 4

Bivši premijer Grčke Aleksis Cipras, pozvao je danas glasače da na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar  njegovoj levičarskoj partiji Siriza daju "snažan mandat" za vođenje krizom pogođenje nacije.

- Želimo snažan mandat, apsolutnu većinu za vladu Sirize za naredne četiri godine - poručio je Cipras u intervjuu za Rilnjuz.

Cipras je rekao i da je došlo vreme da se napusti model dve partije, po kojem se Grčka, poslednje četiri decenije, nalazila naizmenično između konzervativne opozicione Nove demokratije i Pasoka.

- Ključno je ne načiniti korak unazad, već unapred - dodao je Cipras.

Upitan zašto se nije izvinio grčkom narodu jer je promenio stav o merama štednje, bivši premijer je odgovorio:

- A zašto bi trebalo da tražim da mi oproste? Svim srcem sam se borio da ostanem veran mandatu koji mi je dao grčki narod koji želi da ostane u evrozoni.

Cipras je rekao i da ne veruje u konačni dogovor koji je sklopio s kreditorima, ali da je shvatio da je to jedini način da zadrži zemlju u evrozoni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saka

    31. avgust 2015 | 07:01

    Napravio si budale od Grka sa onim referendumom i sad ih opet pravis budalama. Koliko narod treba da bude glup da proguta sve ovo. Gledajuci nas ne bi me iznenadilo da ti i uspe.

  • ĆupričaninSWE

    31. avgust 2015 | 09:00

    Puko si!

  • Da da

    1. septembar 2015 | 03:00

    Traži drugo poluvreme. Bilo bi mu previše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA