ISLAMSKA DRŽAVA SVE BLIŽA SRCU SIRIJE: Besne ulične borbe u Damasku!

- To je najbliža tačka središtu glavnog grada do koje je Islamska država dospela - kazao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, utvrdivši u nedelju bilo 15 mrtvih u žestokim sukobima koji su primorali civile na beg

  • 9

Islamska država (IS) uključena je u ulične borbe protiv islamističkih pobunjenika u Damasku, približavajući se na taj način središtu glavnog grada Sirije, izvestila je nevladina organizacija.

KURDI GRANATIRALI TURSKU: Pet osoba ubijeno, 24 ranjeno!

Sukobi se odvijaju u Kadamu, četvrti na jugu glavnog grada, gde je IS preuzeo nadzor nad dve ulice tokom vikenda, objavio je Sirijski centar za ljudska prava.

- To je najbliža tačka središtu glavnog grada do koje je Islamska država dospela - kazao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, utvrdivši u nedelju bilo 15 mrtvih u žestokim sukobima koji su primorali civile na beg.

Džihadisti su došli iz Hadžar al-Asvada, četvrti gdje su prisutni od jula 2014. godine. Sirijski sigurnosni izvor potvrdio je sukobe u tom sektoru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Zadovoljni smo da se međusobno tuku, ali i oprezni kako bismo mogli reagovati ako krenu prema sektorima koje drži vlada - potvrdio je izvor.

Četvrt Kadam bila je relativno mirna od stupanja na snagu pre godinu dana primirja između pobunjenika i režimskih snaga.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Telegraf.rs/ Izvor: radiosarajevo.ba)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    31. avgust 2015 | 21:46

    Vidi te dzipove...nove Tojote kao US Army...a na njima zamotani sem ociju kao islamisti....al ispod maski me nebi zacudilo da je US army i francuska legija stranaca...njima je cilj obaranje Asada i slom jake Sirijske drzave...sledeci je Iran s kojim su sada kao opet dobri al ne za dugo...

  • Nije bitno

    31. avgust 2015 | 18:01

    Propagada.RT daje vesti o Siriji.Vladine trupe rasciscavaju gradove po Siriji,ISS je u bezaniji i rasulu.Neverovatno koliko zapadna propagada navija za ISS.

  • Velislav

    31. avgust 2015 | 20:03

    Gde su sad Amerika,Francuska i ostali dušebrižnici za čovečanstvo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA