CEO SVET PIŠE O OVOM SRBINU: Ono šta radi MIGRANTIMA će vas i nasmejati i rasplakati! (VIDEO) (FOTO)

Osim održavanja ubrzanog kursa istorije, Tobić se u ovom parku bavio i zabavljanjem sirijskih mališana, koje roditelji puštaju da se igra s njima, ali iz jednog vrlo određenog razloga ne bi ga svi rado izabrali za bejbisitera

  • 7

Među par stotina migranata koji su već mesecima stacionirani u parku kod Železničke stanice u Beogradu, oštro oko novinara "Njujork tajmsa" spazilo je i jednog Srbina, koji nije čak ni izbeglica, a onda je priča o njemu osvanula na njihovom blogu.

Ponovo napadi na migrante u Nemačkoj! Zapaljen azilantski dom!

Upoznajte Ivana Tobi... A ne, njega već znate.

Beogradski satiričar i kantautor, poreklom iz Smedereva, Ivan Tobić, poznatiji kao Tobić, Idol mladih, upamćen po šaljivim i "humorističko-nadrealističkim" horoskopima koje je pisao za jedan dnevni list, pre tri dana osvanuo je (možda čak i bukvalno) u parku u Karađorđevoj ulici, gde je zabavljao emigrante.

To što je pevao na sav glas, onako kako se peva samo posle više od pet piva, ljudima se dopalo - ili barem onima koje vera nije sprečila da to otvoreno kažu.

- Pijan je, popio je šest ili sedam piva od jutros. Razgovora sa svima, ali je fin. Bilo mi je loše, a on mi je doneo lek - kaže Zaher iz Sirije.

Na pitanje novinara šta tačno radi tu u parku, sa izbeglicama, Tobić je odgovorio da je došao da im pomogne.

Printskrin: nytimes.com Printskrin: nytimes.com

- Želim da pomognem ovim izbeglicama, jer nemaju gde da odu. Želim da im pomognem, što da ne? Ovo je sve zbog vas, Amerikanaca! Vi ste doneli ovaj rat u Siriju - rekao je Tobić u nedoumici zašto je to ikome čudno.

NE PROPUSTITE: Gala koncert Debelih biciklista

Osim održavanja ubrzanog kursa istorije, Tobić se u ovom parku bavio i zabavljanjem sirijskih mališana, koje roditelji puštaju da se igra s njima. Ipak, kako su navodno neki od njih rekli, ne bi ga svi rado izabrali za bejbisitera.

- Isto ovo se dogodilo i sinoć. Drugi čovek je takođe ovako došao i počeo da se dere i nervira ljude. Probudio je polovinu nas! Da nije bilo policije koja je došla i odvela ga, potukao bih se sa njim - napomenuo je Silal iz Sirije.

Tobićev najbolji prijatelj među emograntima je petogodišnji Muhamed čijoj mami Jasmin nije bilo svejedno kad je čula da je Ivan pijan. Na pomen tog strašnog poroka u limenci, koji je mnoge naveo da pomisle da sve ovo nije nikakva "topla ljudska priča" već reklama za "Staropramen", Jasmin je hitro počela da traži neko drugo mesto za igru svom sinu, a onda odustala od toga.

Tobić Tobić Idol Mladih nova je zvezda Telegrafa!

Skoro kao da je znala da Ivan ima jake razloga za jutarnje alkoholisanje.

- Vidi, jesam pijan, ali pijem zašto što sam tužan zbog svega što se dešava ovde - rekao je novinarima "Njujork tajmsa", koji su potom nastavili potragu za sličnim slučajevima, ostavljajući vedrog Tobića da uveseljava ove jadne ljude i njihovu decu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu! 

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enna

    1. septembar 2015 | 15:54

    Kako god ne mislim da je covjek zlonamjeran. Sta je kome cije dijete skrivilo? Rat je kriv za sve i politika! Da nije toga manje bi danas medju svima bilo mrznje a vise ljubavi! To je sigurno! Vise bi se gledalo kakav je kp covjek nego vjera. Svi smo ljudi i svi smo isti!

  • Nexon

    1. septembar 2015 | 17:09

    Tobic je sjajan i veoma pametan lik.

  • Maja

    1. septembar 2015 | 15:14

    Ivan je faca!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA