SRPSKI ZAKON: Ove životinje mogu da vas ubiju. Ako vi ubijete njih, idete - u ZATVOR!

Zabranjeno je i oštećivati ili uništavati njihove razvojne oblike, jaja, gnezda i legla, kao i područja njihovog razmnožavanja, odmaranja i njihova staništa

  • 18

Ukoliko vas napadne slepi miš, naletetite na smuka, pokuša da vas ubode pčela ili vas, pak, iziritira gušter, ne dirajte ih - sve njih štiti zakon u Srbiji, ma koliko bili opasni i agresivni. 

Evo kako da spasete sebi život ako vas ubode STRŠLJEN!

Budete li i njih mučili ili ubili, možete platiti kaznu od 500.000 do dva miliona dinara. A, ukoliko nemate novca, vrlo lako vam se može desiti da zbog ovih životinja, koje su zaštićene, provedete i koji dan u zatvoru.

NEVEROVATAN ZAKON U SRBIJI: Ovaj insekt može da vas ubije. Ako vi ubijete njega idete u - ZATVOR!

Telegraf je objavio priču o neverovatnom zakonu koji štiti život stršljena...

U čitavoj priči on nije samljen, jer taj isti dokument, a reč je o Zakonu o zaštiti prirode i Pravilniku o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva, čuva ove insekte, gmizavce, ptice...

Slepi miš

Na listi od više od 1.000 zaštićenih vrsta u Srbiji, pored gore navedenih su i vuk, hrčak, sova, beloglavi sup, zmije, čak i neprijatelj vrtova - slepa krtica.

Na njoj su i svima drage bubamare, jelenak, vilin konjic, ali i jazavac, jež, rode, patke, čaplje, guske, laste...

NA KORAK DO ISTREBLJENJA: Ovo su ugrožene vrste životinja koje žive u Beogradu!

Njima "čuva leđa" član 74 Zakona o zaštiti prirode koji precizno propisuje mere zaštite strogo zaštićenih divljih vrsta. U njemu se ističe da je zabranjeno hvatati ih, držati i ubijati.

Zabranjeno je i oštećivati ili uništavati njihove razvojne oblike, jaja, gnezda i legla, kao i područja njihovog razmnožavanja, odmaranja i njihova staništa…

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    13. septembar 2015 | 17:17

    Dobar dan.Dok sam danas farbao cev na ogradu nitro farbom pridruzio mi se jedan strsljen verovatno da me pozdravi nisam ga razumeo pa sam ga zveknuo cetkicom i zvao 194 upravo su mi javili da nije preziveo i da je sutra sahrana pa ljudi izvolte :)

  • Boki

    13. septembar 2015 | 17:30

    Koja je kazna za strsljena ako ubije coveka, novcana ili zatvor?

  • luka

    13. septembar 2015 | 16:39

    Otiso ovaj svet u pm!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA