ŽENU RAZVELI OD MRTVOG MUŽA: Neverovatna greška srpskih matičara

Nisam mogla da verujem svojim očima! Moj muž Petar je poginuo 1993. na Aranđelovdan, a u mom izvodu stoji da smo se razveli sedam godina nakon njegove smrti - rekla je Biljana Vratonjić

  • 2

Biljana Vratonjić (60) je greškom razvedena od muža koji je poginuo još 1993.godine. Za taj propust kriva je matična služba opštine Lučani, piše Informer.

(EKSKLUZIVNO) OVO JE PISMO KOJIM JE SRPSKI KRALJ OSTAVIO SRPSKU KRALJICU: Pročitajte šta u njemu piše (FOTO) (VIDEO)

Ona je to primetila tek prošle godine, kad je tražila izvod iz matične knjige rođenih. Umalo je infarkt nije pokosio kad je u dokumentu pročitala da ej razvedena od maja 2000. godine i to sedam godina nakon što joj je suprug nastradao.

Godinu dana već pokušava da ispravi grešku činovnika Opštinske uprave u svom gradu.

- Bio mi je potreban izvod iz matične knjige rođenih kako bih izvadila ličnu kartu i podnela dokumentaciju za sticanje prava na muževljevu penziju. Ne možete ni da zamislite kako sam se osećala kad sam videla da u napomeni piše da sam se razvela u maju 2000. Nisam mogla da verujem svojim očima! Moj muž Petar je poginuo 1993. na Aranđelovdan, a u mom izvodu stoji da smo se razveli sedam godina nakon njegove smrti - kaže Biljana.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Zbog te greške ona ne može da ostvari pravo na penziju svog supruga. Poslednjih godinu dana se obraćala matičnoj službi u Lučanima kako bi se greška ispravila.

- Načelnica u opštini mi je rekla da ona ne zna kako to da ispravi, a ja već 12 meseci ne mogu da pošaljem dokumentaciju u Dubrovnik, gde mi je suprug jedno vreme bio zaposlen. Isti problem sa dokumentacijom imam i sa našim Fondom PIO, jer je Petar, kad je nastradao, bio radnik ''Fabrike hartije'' u Čačku. Ne znam više šta da radim, koga da zovem, da molim ili tužim. Več godinu dana se vrtimo u krug i svaki  put na šaletru Opštinkse uprave dobijem isti odgovor, da će grešku ispraviti, ali oni iz nekog razloga to uporno ne čine - priča Biljana.

Greška je načinjena pre 15 godina, pa kako kažu iz matične službe opštine Lučani, treba će vremena dok se otkloni.

- Verujemo da je 2000.godina matičar greškom upisao podatke o razvodu drugih lica sa istim prezimenom, koji su se venčali site godine kada i Biljana i Petar. Činimo sve što je u našoj moći da se ovaj nesporazum što pre reši - kažu u Opštinskoj upravi u Lučanima.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanka

    3. septembar 2015 | 18:08

    Slicne se stvari desavaju i kod nas u Bosni i svaki put me obuzme bijes kad ovako nesto procitam jer se nesto slicno dogodilo i mojoj mami. Ista procedura i ovdje: salju vas sa saltera na salter, s jednog mjesta na drugo, svi se prave budale i niko ne moze ukloniti gresku koju oni sami naprave. Pa da li je moguce ?!Mislim da je kod nas jos gore zato sto imamo kantone i mali million razlicitih ministarstava, pa vas nekada salju iz jednog kantona u drugi.Lako je ukloniti ovakvu gresko kad imate cvrste dokaze, ali problem je u tome sto imamo puno birokratije, a niko ne radi. Zemljo, otvori se i progutaj ih sve !!!!

  • Nevena

    13. septembar 2015 | 18:00

    Slicna stvar se desila i u crnoj gori zeni je rodbina uzela sve i uspela da je razvede od pokojnog muž...Čak su je tuzili i izbacili iz njegovog stana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA