OTVOREN HORGOŠ: Ako ste krenuli prema Mađarskoj, pomno pratite šta se dešava na GRANIČNOM PRELAZU!

Policija je navela da je delimično zatvorila granični prelaz Reske-Horgoš sa Srbijom, odnosno zatvoren je za vozila koja ulaze u Mađarsku, "da bi se izbegli nesrećni slučajevi"

  • 0

Nakon što je 300 migranata jutros pobeglo iz mađarskog izbegličkog centra na granici sa Srbijom kod mesta Reske, mađarska policija je privremeno i delimično zatvorila Horgoš sa srpske strane, ali je taj granični prelaz ponovo otvoren.

BORBA ZA GOLI ŽIVOT: Izbeglice probile ogradu prihvatnog centra u Mađarskoj, policija ih juri po auto-putu! (FOTO) (VIDEO)

- Prema proceni, oko 300 ilegalnih migranata prešlo je ogradu centra za prihvat migranata u Reskeu u 11.30, u dva talasa, i otrčali su prema autoputu M5 - navela je mađarska policija u saopštenju i dodala da su "preduzete mere za njihovo privođenje".

Policija je navela da je delimično zatvorila granični prelaz Reske-Horgoš sa Srbijom, odnosno zatvoren je za vozila koja ulaze u Mađarsku, "da bi se izbegli nesrećni slučajevi" i da je određen alternativni put.

U prihvatnom centru u Reskeu nalazi se oko 1.500 migranata, od kojih je većina privedena po prelasku srpsko-mađaske granice, jedne od glavnih tranzitnih ruta u centralnoj Evropi. Migranti se tu zadržavaju dok se ne registruju i onda se upućuju u druge centre.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Mađarskoj vlada napeta situacija zbog izbeglica, gde sve veći broj njih pokušava da pobegne od policije da ih ne bi registrovali u toj zemlji, čime se dovode u pitanje njihove šanse da dobiju azil u Nemačkoj, navodi agencija Frans pres.

Hiljade migranata čeka vozove za zapadnu Evropu na železničkoj stanici u Budimpešti, a njih oko 500 odbija da izađe iz voza blokiranog 40 kilometara od mađarske prestonice, odakle policija želi da ih odvede u obližnji prihvatni centar.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA