Obustavljeni vozovi između Austrije i Mađarske!

Vozovi koji su dolazili iz Mađarske bili su do te mere prepunjeni da nisu mogli da dobiju dozvolu za nastavak putovanja

  • 1

Austrijska železnica (OeBB) obustavila je privremeno, zbog "masivnog preopterećenja i bezbednosnog rizika", železnički saobraćaj između Austrije i Mađarske. Radi se o "Rejldžet" liniji između Beča i Budimpešte, kao i prekograničnim regionalnim vozovima, saopštila je OeBB.

DANSKA ZATVORILA GRANICU SA NEMAČKOM: Zbog velikog priliva izbeglica, potpuno zaustavljen saobraćaj!

Vozne karte za destinacije u Mađarskoj do daljeg neće biti u prodaji, a šatl-vozovi kojim su prebacivane izbeglice koje su proteklih dana pristizale pešice preko granice, nastavljaju da saobraćaju između Nikelsdorfa i Beča.

Portparol OeBB Mihael Braun je ukazao da i pored povećanog broja izbeglica nisu u planu vanredni vozovi za Nemačku. "Činimo sve, ali očigledno da to nije dovoljno. Stigli smo do granica naših mogućnosti", upozorio je on. U redovne vozove ka Nemačkoj trenutno može da uđe samo ograničen broj izbeglica, u zavisnosti od raspoloživih mesta.

- Sistem je potpuno preopterećen - podvukao je Braun. Železnički saobraćaj između Mađarske i Austrije je obustavljen, kako je objasnio, zato što je bezbednosni rizik bio prevelik.

Vozovi koji su dolazili iz Mađarske bili su do te mere prepunjeni da nisu mogli da dobiju dozvolu za nastavak putovanja.

- U Austriji takvi vozovi ne bi mogli da napuste stanicu - istakao je on. Već dve sedmice OeBB mobiliše sve što ima točkove, a to što je sada manje vozova na raspolaganju je iz organizatorskih razloga, pošto kompozicije moraju da budu servisirane i očišćene. Braun je preneo molbu OeBB građanima da svojim privatnim vozilima ne dovoze više izbeglice, jer su svi kapaciteti popunjeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frend

    10. septembar 2015 | 14:58

    Danas gledam u Beogradu kako po kisi stoje ljudi ili se sakrivaju u satorcicima. U satoru ima i dece. Blato svuda. Nevolja je velika kob. Neizvesnost jos gora. Sta se krije u njihovim glavama? To,retko, ko zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA