Do kraja godine će se povećati plate i penzije? Evo od čega zavisi!

Ministar je podsetio da je Vlada Srbije tražila povećanje prilikom druge posete MMF-a u avgustu, te da su predstavnici MMF-a taj predlog pažljivo saslušali

  • 7

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će, ukoliko prilikom sledeće revizije Misije MMF dođe do dogovora o povećanju plata i penzija, odluka o tome biti doneta odmah, a finalno odobrenje će sačekati sednicu Savet direktora MMF polovinom decembra.

VUJOVIĆ: Uspešno završeni razgovori sa MMF, srpska ekonomija raste

- Odluke se donose čim se mi dogovorimo sa MMF-om, a to bi trebalo da bude početkom novembra. Finalno odobravanje će biti na Savetu direktora Fonda polovnom decembra - rekao je Vujović gostujući u Kažiprstu na B92.

MINISTAR FINANSIJA TVRDI: Ima prostora za razgovor o povećanju plata i penzija sa MMF-om!

Ministar je podsetio da je Vlada Srbije tražila povećanje prilikom druge posete MMF-a u avgustu, te da su predstavnici MMF-a taj predlog pažljivo saslušali.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ukoliko fiskalni prostor to dozvoli, povećanje će, ističe on, značiti da će oko 1,1 milion penzionera i oko 100.000 zaposlenih u javnom sektoru "imati veća primanja nego ikad, jer njima primanja nisu ni smanjivana".

Upitan u kom procentu bi plate i penzije mogle da budu veće, da li jedan ili dva odsto, on je rekao da će procenat opredeliti upravo fiskalni prostor.

- Možemo da povećamo primanja onoliko koliko je moguće a da pritom ne dovedemo u pitanje strukturne ciljeve i smanjivanje deficita budžeta. Moramo da pokažemo da ćemo moći da podnesemo trošak povećanja, a da ne skliznemo s puta ka smanjivanju deficita - naveo je Vujović.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Топ

    10. septembar 2015 | 18:46

    Имам главобољу! Два пост да ми се повећа плата? Хвала!

  • skami

    11. septembar 2015 | 08:22

    da li oni uopšte znaju da su nama plate smanjene 40% a oni kažu nisu ni smanjivane, nemam reči......

  • Amburator

    12. septembar 2015 | 07:33

    Za jedan posto nemoj da se cimate, nego kad nam skupite 50% za 50 godina onda nam sevnite povišice i eto veselja. Cenim da ću tada da kupim golfa 6 bez razmišljanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA