EKSTRADICIONI PRITVOR ZA NAPADAČA NA BRISA TATONA: Dejan Puzigaća uskoro u Beogradu

Grčki sud odredio je ekstradicioni pritvor do 18 dana Dejanu Puzigaći, poslednjem iz grupe osuđenih za napad na ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona

  • 4

Dejanu Puzigaći, poslednjem iz grupe osuđenih za napad na ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu, grčki sud danas je odredio ekstradicioni pritvor do 18 dana.

Puzigaćin branilac Svetozar Vujačić rekao je Tanjugu da se neće žaliti na pritvor da bi se procedura izručenja ubrzala i da bi se njegov klijent što pre našao u Beogradu.

- Pritvor može da bude produžen, a grčko pravosuđe sačekaće zvaničan zahtev za izručenje Srbiji. Po izručenju, tražiću da mu se suđenje ponovi jer je u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora - kaže Vujačić.

ZBOG UBISTVA BRISA TATONA: Uhapšen navijač Partizana posle šest godina bekstva!

Advokat je izrazio nadu da će sudsko veće sada, za razliku od, kako je naveo, prvog postupka, izvesti sve predložene dokaze kojima će odbrana potvrditi da Puzigaća uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme tuče Partizanovih navijača i navijača Tuluza kada je stradao Taton.

Foto: brice-taton.com

Foto: brice-taton.com

On je istakao da se njegov branjenik nije "prerušio u sveštenika", kako su to mediji objavili nakon njegovog hapšenja u Atini, u petak uveče, već da se zamonašio.

- On je nakon bekstva bio iskušenik, a već četiri godine je monah u jednom grčkom manastiru u Tajlandu i namerava da do kraja života bude monah - ukazao je Vujačić.

On ističe da je Puzigaća pobegao iz zemlje nakon stradanja Tatona jer su istog dana svi državni zvaničnici objavili da su ubice francuskog navijača poznate policiji i da će biti pohapšene i najstrože kažnjene.

SLUČAJ BRIS TATON: Vođa navijača Partizana tražio da ga PUSTE IZ PRITVORA. Evo šta je sud odlučio!

- Već tada mu je bilo jasno da će suđenje biti farsa, ali sada želi da se što pre vrati jer veruje da novi sud neće biti pod pritiskom izvršne vlasti kao 2009. i 2010. godine i da će doneti oslobađajuću presudu. Odbrana će prilikom ponovljenog suđenja podneti dokaz koji nije izveden prilikom prvog suđenja, da je Puzigaća u vreme tuče bio kod hotela Moskva, 800 metara od Obilićevog venca. To su presretnuti telefonski razgovori koje je Puzigaća imao u vreme napada oko 17.35, a MUP ih je dobio 25. septembra 2009. - naglasio je Vujačić.

Foto: Profimedia/Corbis

Foto: Profimedia/Corbis

Puzigaća je, po poternici Srbije, prošlog petka uhapšen na aerodromu u Atini sa falsifikovanim pasošem Slovenije. Kada bude izručen Srbiji, biće sproveden na izvršenje kazna od 14 godina zatvora na koju je osuđen kao jedan od organizatora napada, ali će mu sud odobriti ponavljanje suđenja u skladu za zakonskim odredbama, jer je osuđen u odsustvu.

Prvostepenom presudom Višeg suda bio je osuđen na 32 godne zatvora, ali je tu presudu preinačio Apelacioni sud. Bris Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra 2009. godine u Kliničkom centru.

(Telegraf. rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • monah

    14. septembar 2015 | 22:50

    dabogda dobio 20g zatvora pa nek se tamo zamonasi,,pobego kukavica i krio se a ispada da se sam predao,.ubili neduznog momka. hvalili se ko ga bolje i vise udarao a pred sudijom se usrali. neka trune majmun u kavezu.

  • Grobar

    14. septembar 2015 | 16:41

    Pravda za Grobare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA