RAT GEJEVA: Ko su "kumovi" homoseksualaca? Pretnje! Optužbe! (FOTO)

Gej lezbejski info centar izražava zabrinutost zbog izbora Biljane Srbljanović za "prvu kumu“ Parade ponosa Beograd, zbog kontroverze vezane za njeno hapšenje i posedovanje teških droga

  • 21

Gej lezbejski info centar (GLIC) zapanjen je činjenicom da je udruženje "Parada ponosa Beograd“ uvrstila piratski sadržaj u program Nedelje ponosa koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Holandske ambasade u Beogradu.

SRBIJA ĆE OVE JESENI IMATI DVE PARADE PONOSA: Otkrivamo otkud ovo i ima li razdora u LGBT zajednici!

U okviru ovogodišnje Nedelje ponosa svakog dana prikazuju se filmovi kao što su "Ružičasti flamingosi“, "Top gan“, "Ćao inspektore“, "Nedelja, krvava nedelja“, "Kanterberijske priče“, "Kerel“ za koje udruženje "Parada ponosa Beograd“ ne poseduje prava na prikazivanje.

Gej lezbejski info centar kontaktirao je organizatore i zahtevao da se pojedini filmovi uklone sa programa, jer su planirani za retrospektive Pazolinija i Fasbindera koje GLIC organizuje u oktobru i novembru, a za čije prikazivanje su obezbeđena prava.

Međutim, filmovi nisu uklonjeni. Takođe, smatramo skandaloznim da državne institucije koje treba da suzbijaju pirateriju i nelegalna prikazivanja filmova finansiraju ovakve programe!

Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

Gej lezbejski info centar izražava zabrinutost zbog izbora Biljane Srbljanović za "prvu kumu“ Parade ponosa Beograd, zbog kontroverze vezane za njeno hapšenje i posedovanje teških droga.

Smatramo da takav izbor može da našteti LGBT populaciju i, ako već ne možemo da apelujemo na zdrav razum organizatora Parade ponosa, apelujemo na Biljanu Srbljanović da odbije "kumstvo“.

Ako joj je uopšte na srcu poboljšanje položaja LGBT populacije, a ne pranje sopstvene biografije i povratak na društveno-političku scenu, smatramo da će uslišiti naš apel.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • butcherboy

    15. septembar 2015 | 12:52

    počela frka oko raspodele plena iz evrope?! i oni treba da promovišu toleranciju, uvažavanje i jednakost pobiće se zbog šake dolara

  • SRB IN

    15. septembar 2015 | 12:59

    Zaratili oko evrica jer su ih svi otkacili sem Holandjana.

  • Danja

    15. septembar 2015 | 11:44

    Svašta. Umesto da budu ujedninjeni i da se međusobno poštuju kad već poštovanje dobijaju retko, oni pišaju sami po sebi. Imam LGBT prijatelje i podržavam ih, ali Paradu malo spabije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA