NAPADAČ NA TATONA USKORO U SRBIJI? Pokreće se postupak za izručenje iz Grčke

Dejan Puzigaća je lišen slobode po poternici koju je za njim raspisala Srbija, jer je jedan od optuženih za organizovanje napada na francuske navijače 17. septembra 2009. godine, kada je nastradao Bris Taton iz Tuluza

  • 7

Ministarstvo pravde Srbije pokrenuće postupak za izručenje Dejana Puzigaće iz Grčke, koji je 11. septembra uhapšen na aerodromu u Atini. Da podsetimo, Puzigaća je lišen slobode po poternici koju je za njim raspisala Srbija, jer je jedan od optuženih za organizovanje napada na francuske navijače na Obilićevom vencu u Beogradu 17. septembra 2009. godine, kada je nastradao Bris Taton iz Tuluza.

Ministarstvo pravde danas je dobilo zvanično obaveštenje od Interpola Beograd o hapšenju Puzigaće kao i da mu je određen ekstradicioni pritvor. Zahtev za izručenje i svu naophodnu dokumentaciju Ministarstvo će u narednom periodu proslediti grčkom pravosuđu, napominju u Ministarstvu.

EKSTRADICIONI PRITVOR ZA NAPADAČA NA BRISA TATONA: Dejan Puzigaća uskoro u Beogradu

Puzigaća je, zbog bekstva, u odsustvu osuđen na 14 godna zatvora, a po izručenju će tražiti da mu se suđenje ponovi, rekao je njegov branilac Svetozar Vujačić. Prema rečima advokata Vujačića, Puzigaća se u međuvremenu zamonašio i već četiri godine je monah u jednom ruskom manastiru na Tajlandu.

Puzigaća, za koga su mediji na vodili da je jedan od vođa Partizanovih navijača, u petak je uhapšen na aerodromu u Atini po poternici Srbije. Kada bude izručen Srbiji biće sproveden na izvršenje kazna od 14 godina zatvora na koju je osuđen kao jedan od organizatora napada, ali će mu sud odobriti ponavljanje suđenja u skladu za zakonskim odredbama, jer je osuđen u odsutstvu. Prvostepenom presudom Višeg suda bio je osuđen na 32 godne zatvora, ali je tu presudu preinačio Apelacioni sud.

Brat Đorđa Prelića osumnjičenog za ubistvo Brisa Tatona uhapšen zbog napada na majku!

Suđenje se u ovom slučaju ponavlja i Ðorđu Preliću koji je prošle godine izručen iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva. Pripremno ročište u njegovom slučaju zakazano je za 2. oktobar, a takođe se tereti kao jedan od organizatora nereda u kojima je grupa huligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru. Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima. U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odslužili kazne.

(Telegraf/Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    15. septembar 2015 | 14:10

    Gde je snimak kamera?????Mesto gde se citava frka dogodila je prepuno kamera...Citavo sudjenje je sramota za nase pravosudje

  • Боле

    15. septembar 2015 | 14:06

    А шта је са изјавом полицајца који је минут прије напада писао Стефану казну, Татон је кренуо бежати када је избила туча и скочио преко зидића сам је скочио, девојка која је назвала хитну рекла је ".... дечко је пао са 20м" што значи да га нико није бацао?! Правда за Гробаре!

  • Grobari

    15. septembar 2015 | 14:31

    Nismo ga ubili skocio je sam !!! Ne dajte se braco nasa s' vama smo do pobede !!! 11080 GZ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA