EVROPA ŠOKIRANA: "Događaji na granici Srbije i Mađarske su mračna strana Evrope"

U Mađarsku je od početka godine ušlo više od 200.000 izbeglica, uglavnom peške iz Srbije, a njihova krajnja odredišta su Nemačka i druge bogate zapadnoevropske zemlje

  • 7

Događaji na srpsko-mađarskoj granici, gde je u sredu mađarska policija ispalila suzavac na izbeglice među kojima je bilo žena i dece, otkrivaju "mračnu stranu evropskog karaktera", izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta spasa (IRC) Dejvid Miliband.

ATINA NA NOGAMA: Grci protestom pružili podšku izbeglicama na svim granicama (FOTO)

On je u izjavi za agenciju AP istakao da "svako ko ima bar gram morala je zaprepašćen onim što se dešava u tim delovima Evrope".

Miliband, bivši šef britanske diplomatije, pohvalio je vođstvo Nemačke u odgovoru na izbegličku krizu koja je zahvatila Evropu, ali je kritikovao odluku Mađarske da podigne ogradu na svojoj granici kako bi sprečila priliv izbeglica kao "pogrešnu i kratkovidu odluku, koja je, u kombinaciji sa taktikama maltretiranja, očigledno užasna".

Mađarska policija je u sredu upotrebila suzavac i vodene topove kako bi sprečila izbeglice da uđu u Mađarsku, a u sukobima je povređeno, prema podacima AP, do 300 ljudi.

SVE VEĆI BROJ MIGRANATA PRISTIŽE U HRVATSKU: Do sada u ovu državu ušlo oko 1200 izbeglica!

U Mađarsku je od početka godine ušlo više od 200.000 izbeglica, uglavnom peške iz Srbije, a njihova krajnja odredišta su Nemačka i druge bogate zapadnoevropske zemlje.

Miliband je istakao da to što članice Evropske unije na sastanku u Briselu u ponedeljak nisu uspele da dogovore zajedničku izbegličku politiku "razočarava na više načina", ali Evropa, prema njegovim rečima, nema izbora nego da nađe drugo rešenje.

Slanje tih ljudi dalje kako biste se sami rešili tog "problema" očigledno nije rešenje, istakao je Miliband.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB2395

    17. septembar 2015 | 12:18

    Samo neka se oni šokiraju, ovo tek počinje. Ovaj prvi talas su dobrostojeće porodice iz Sirije, i njih će nastaniti u Nemačkoj i ostalim razvijenijim zemljama. E onda kreće sirotinja da migrira a njih će, naravno, uvaliti nama. Vučić prvi Mirotvorac pričaće kako je to pobeda evropskih vrednosti u Srbiji i pozivace se na pohvale od strane SAD i EU

  • Nesa

    17. septembar 2015 | 17:40

    Oni su u soku i pod stresom a nista ne preduzimaju a da smo mi to uradili opet bi nas bombardovali. Nisu mi ni izbeglice bas najasnije, razumem da se sklone zene i deca ali zar ne bi vojno sposobni muskarci trebali da brane svoju zemlju, da su se suprostavili teroristima kao Madjarskoj policiji i vojsci verovatno ne bi morali ni da beze.

  • Kiki

    18. septembar 2015 | 07:37

    To nije EVROPA TO JE NACISTIČKA NEMAČKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA