IZ OVE PUSTOŠI BEŽE MIGRANTI: Klikom na link možete da zakoračite u uništeni sirijski grad (VIDEO)

U ovom gradu je pre 4 godine živelo 40.000 ljudi, a danas su u njemu ostale samo ruševine

  • 15

Jisr al Šugur na severu Sirije je ostao pust i razrušen posle stravičnih borbi koje su se ovde odigravale. Grad se nalazi na granici sa Turskom, a do 2011. godine je u njemu živelo čak 40.000 ljudi. Četiri godine kasnije, grad je pod kontrolom pobunjenika, a od njega su ostali samo tragovi i ruševine.

IZBEGLICA ĆE BITI SVE VIŠE: Evo da li će se rat u Siriji uskoro završiti i dokle će ljudi bežati!

Kako bi se ljudima koji nisu dovoljno upućeni ili nemaju uvid u dešavanja u Siriji, u ozbiljnost i opasnost situacije, "dočarala" zabeleženi su snimci koji svedoče o tamošnjoj tragediji. SMART je odlučio da to uradi uz pomoć virtuelne tehnologije koja omogućuje da se gledalac oseti kao da je na licu mesta, u srcu ratne zone.

Dovoljno je samo da kursor pomerate levo-desno ili gore-dole kako biste virtuelno zakoračili u ovaj sirijski razrušeni grad.

Videćete da je ceo grad uništen - nekadašnje zgrade su sravnjene sa ulicama koje se više ni ne raspoznaju jer se sve pretvorilo u nepreglednu pustoš i krš.

U ovim uslovima su Sirijci primorani da ostanu i žive ili da odu zauvek u nepoznato. Ovaj grad je potresao građanski rat koji traje već 4 godine, a video-materijal je prikupljan od maja do jula ove godine.

Na snimcima je prikazana katastrofa iz koje beži na hiljade ljudi, što je prouzrokovalo najveću migrantsku krizu posle Drugog svetskog rata, kako objašnjavaju stručnjaci.

Svaki posmatrač može gledajući ovaj snimak da zapravo shvati od čega beže izbeglice i zašto su toliko uporni u tome da dođu do zapadne Evrope, novog života i nove šanse.

Pogledajte video:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    17. septembar 2015 | 12:58

    Šta uradi zapadna demokratija od tako lepe i bogate države,sve sam više ubeđen da migriraju u Eu da ih opkole da ne mogu da pobegnu dok ne dođe glavnica.

  • srbIN

    17. septembar 2015 | 12:55

    Vratiti ih po hitnom postupku odakle su dosli da brane svoju domovinu u nanovo je izgrade.

  • Alex83

    17. septembar 2015 | 19:04

    Dok ga je drzala Sirijska armija sve je bilo dobro...grad je pao u al nusra ruke i ostalih demo-mudjahedinskih frakcija....i eto rezultata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA