Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom, ali IZBEGLICE NASTAVLJAJU KROZ POLJA I KUKURUZIŠTA! (FOTO)

U Hrvatsku je u četvrtak do 22 sata ušlo 11.003 izbeglica, a hrvatska policija zatvorila je sedam graničnih prelaza sa Srbijom

  • 3

Izbeglice su tokom noći kroz kukuruzišta i polja i dalje pristizale u Hrvatsku iako su granični prelazi sa Srbijom, osim Bajakova, zatvoreni.

HRVATI ZATVORILI GRANICU SA SRBIJOM: Izbeglice zaustavljene na graničnim prelazima!

Kako prenose jutros hrvatski elektronski mediji, iako su granični prelazi zatvoreni, to ne znači da je priliv izbeglica u Hrvatsku zaustavljen, navodi Jutarnji list, a portal Index.hr javlja da izbeglice ulaze u Hrvatsku preko polja i kukuruzišta.

Producent američke televizijske mreže Ej-Bi-SI njuz Naser Ata na svom je Tviter profilu objavio da je video stotine ljudi kako u noći preko polja i kroz kukuruzišta prelaze srpsko-hrvatsku granicu.

Hrvatska je sinoć zatvorila sve granične prelaze prema Srbiji, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, dodajući da će granični prelazi ostati zatvoreni do daljeg.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako je preneo portal Indeks.hr, MUP je hrvatskim medijima poslao saopštenje u kojem se navodi da je u Hrvatsku u četvrtak do 22 sata ušlo 11.003 izbeglica i da je hrvatska policija zatvorila sedam graničnih prelaza sa Srbijom.

Odluka o zatvaranju granica donesena je nakon što je Slovenija na granici počela da odbija izbeglice koje su pristigle iz Zagreba.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Tri vagona voza u kojem su bile izbeglice izdvojena su i zadržana na granici. No, tokom noći su vagoni sa oko 150 izbeglica ipak propušteni, saopštila je slovenačka policija, a preneo je Index.hr.

Nisu objasnili zbog čega su im ipak dopustili da uđu u Sloveniju, nakon što su već ranije kazali da će ih vratiti u Hrvatsku.

Kako je sinoć javio izveštač Tanjuga, na graničnom prelazu Bajakovo formirana je višekilometarska kolona kamiona od naplatne rampe do same granice.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feniks

    18. septembar 2015 | 10:37

    Srbija nije naštetila tim ljudima.Pomoglo im se,koliko se moglo.Treba ih propustiti da idu tamo gde su upućeni.A kad svi odu,onda nek i Srbija zatvori svoje granice.

  • Lele

    18. septembar 2015 | 10:04

    Srbija se sada sveti ,prvo smo uvalili madjarima,sad hrvatima pitam se ko je sledeci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA