DA LI BISTE OVOG ČOVEKA PUSTILI DA UĐE U VAŠU DRŽAVU? Dobro razmislite o odgovoru na ovo pitanje

Kad sledeći put vidite nekog migranta na TV, internetu, u novinama, uživo, zapamtite mu lice, možda će baš taj Sirijac napraviti novo svetsko čudo!

  • 32

Svakoga dana kroz našu zemlju prolazi na stotine i hiljade izbeglih iz ratom zahvaćene Sirije. Da li ste se zapitali ikada ko su ti ljudi i čime se bave?

Bio je sin sirijskog migranata, a uspeo je da PROMENI SVET. Kada vidite o kome je reč, ZAPANJIĆETE SE!

Među njima ima vrhunskih stručnjaka iz svih obalsti - vrhunskih inžinjera, lekara, profesora... Kad bi neko od njih ostao u Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj...

Da li ste znali ko je sirijskog porekla? Osnivač "Epla", genijalac, istraživač, milijarder Stiv Džobs. Naime, njegov biološki otac Abdulfatah Džandali, odlučio je da se preseli u SAD 1954. godine, gde je upoznao Džoan Kerol Šebel, nemačku katolkinju sa kojom je otpočeo vezu.

Foto: Wikipedia/matt buchanan Foto: Wikipedia/matt buchanan

Ipak, njeni roditelji su joj branili vezu sa muslimanom iz Sirije pa je Džoan svog sina, rođenog 1955. godine, dala na usvajanje - u porodicu Džobs. Otac i sin su se sreli i upoznali sasvim slučajno, mnogo godina kasnije, u restoranu koji je držao u Sakramentu. Završilo se to običnim rukovanjem, nijedan ni drugi nisu znali ko stoji prekoputa.

 OSNOVAO JE APPLE I NAPRAVIO NAJPOPULARNIJI TELEFON NA SVETU: Pogledajte prvi trejler za film o Stivu Džobsu! (VIDEO)

Tek je biološka sestra Mona Simpson kasnije objasnila Stivu ko je Sirijac, vlasnik restorana.

Kad sledeći put vidite nekog migranta na TV, na internetu, u novinama, uživo, zapamtite mu lice, možda će baš taj Sirijac napraviti novo svetsko čudo! I državi u kojoj se trenutno nalazi napraviti bilione evra profita!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija 88

    18. septembar 2015 | 23:20

    A kad bi drzava ucinila nesto i pomogla finansijski nasim naucnicima/istrazivacima i medju njima bi se sigurno pojavio neki novi Tesla...A da svet ucini da rat stane pa neka taj isti sirijac bude uspesan u svojoj zemlji.

  • vladimir

    19. septembar 2015 | 00:06

    DŽaba mu talenat. Ovde bi narezivao piratske diskove.

  • Ne trebaju nam

    18. septembar 2015 | 23:13

    Imamo mi nasu decu obrazovanu i doktore i inzinjere i sve ostalo pa su nam otisli iz zemlje...ne treba nam tudje sacuvajmo nase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA