MAĐARSKI PREMIJER DIŽE PANIKU: Doći će 100 miliona migranata, u budućnosti će biti više muslimana nego hrišćana u Evropi!

- Prva obaveza mora nam biti zaustaviti priliv migranata jer će na putu preko mora umreti njih 10 do 15 posto - rekao je mađarski premijer

  • 23

Mađarski premijer Vikor Orban u Evropu očekuje oko sto miliona migranata s Bliskog istoka, iz Azije i Afrike. Za nemački "Die Velt" je u intervjuu rekao da će u budućnosti u Evropi biti više muslimana nego hrišćana, prenosi Večernji list.

KRITIČNO U MAĐARSKOJ: Orban proglasio krizno stanje u šest regiona

On tvrdi da je i filantropski stav EU i Nemačke pokrenuo talas izbeglica prema Evropi.

- Mi smo krivi jer smo svi zajedno, mediji, trustovi mozgova, političari, liberalnim pristupom stvorili utisak da mogu doći - kaže Orban.

- Mađarska policija uhapsila je 200 ljudi na granici, bude li tako svaki dan, hoćete li imati mesta u zatvorima? - pitao je mađarskog premijera novinar Boris Kalnoki.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Da, imamo nekoliko hiljada mesta u zatvorima - rekao je Orban, koji je tom prilikom nabrojao i kako vidi razlike između evropske kulture i kulture izbeglica.

Orban je najavio krizu identiteta u Evropi ako se izbegličkom krizom bude loše upravljalo.

- Ostane li u Evropi puno muslimana, očito je da će hrišćani izgubiti to takmičenje, zbog demografskih razloga. Studiozno smo proučavali šta se dogodilo u zapadnim društvima. Uprkos najboljim namerama vlasti, u tim su zemljama nastala paralelna društva, muslimanski se slojevi nisu integrisali. Žive jedni pored drugih - kaže Orban pa objašnjava kako nije reč o Bogu, o tome da je neko hrišćanin, a neko drugi musliman, nego o kulturi.

- Reč je o načinu života, slobodama, seksualnim navikama, jednakosti između muškaraca i žena - zaključuje Orban koji je objasnio kako muslimani stavljaju naglasak na porodicu, decu, koheziju zajednice i naglašava da su u tome jači od nas.

Foto: Tanjug/AP/MTI Foto: Tanjug/AP/MTI

- I to je razlog zašto će njih na kraju biti više. To je jednostavna matematika - ističe. Na pitanje ima li Evropa moralnu obavezu u izbegličkoj krizi, Orban je odgovorio da svi imaju tu moralnu obvezu.

- Mađarska je evropska i hrišćanska zemlja, to je naša kultura. Mi moramo preuzeti odgovornost i shvatiti ozbiljno svoju moralnu dužnost. Međutim, prva obaveza mora nam biti zaustaviti priliv migranata jer će na putu preko mora umreti njih 10 do 15 posto - dodao je.

Novinar ga je upitao da li želi da Mađarsku održi etnički čistom, na šta je mađarski premijer odgovorio da je malo naroda koji su tako izmešane krvi kao što su Mađari.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Ali, reč je o održavanju naše kulture. Gledamo natrag u našu vrlo dugu istoriju i želimo da se tako i nastavi - rekao je Orban koji ističe i da bi bilo pametno ne uništavati stabilne evropske države.

- U Siriji smo mi Evropljani i Amerikanci podržali jednu "de facto" nepostojeću opoziciju, iako je bilo jasno da ona ne može voditi zemlju. Iz toga valja zapamtiti za kasnije: ne uništavajmo više države - reko je Viktor Orban.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    18. septembar 2015 | 18:26

    U pravu je covek u potpunosti. Jedini pametan politicar i jedini koji ima hrabrosti da se suprostavi EU i SAD.

  • Mila

    18. septembar 2015 | 18:58

    On je u potpunosti u pravu

  • Zoran b.

    18. septembar 2015 | 18:47

    Tačna konstatacija. Ako ovako nastave, Evropa će biti muslimanska, ubrzo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA