MAĐARI RAZORUŽALI HRVATSKE POLICAJCE: Hrvati poslali 1.000 migranata vozom preko granice!

Kovač je rekao da postupak Hrvatske predstavlja kršenje međunarodnog prava i povredu mađarske granice, dodajući da je povodom ovog događaja "pokrenut postupak"

  • 15

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač izjavio je večeras da to što je Hrvatska poslala 1.000 izbeglica vozom preko granice, u južnu Mađarsku, predstavlja ozbiljan incident.

KAKO JE PORASTAO BROJ IZBEGLICA: Najvažniji događaji od početka izbegličke krize KOJE MORATE ZNATI

On je na konferenciji za novinare u Beremendu rekao da je je voz u pratnji 40 hrvatskih policajaca stigao u Mađarsku bez najave, prenosi MTI.

Kovač je kao "laž" ocenio informaciju da je ulazak pomenutih izbeglica u Mađarsku bio dozvoljen na osnovu bilateralnog sporazuma.

Kako je javio Indeks.hr, Kovač je rekao da postupak Hrvatske predstavlja kršenje međunarodnog prava i povredu mađarske granice, dodajući da je povodom ovog događaja "pokrenut postupak".

Pojedini mediji su javili da su hrvatski policajci koji su se nalazili u pratnji voza navodno razoružani i privedeni u Mađarskoj.

Takođe se navodi da je priveden i mašinovođa.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA