El Sistema otvara 30. festival MUZIČKA JESEN u Jagodini (FOTO)

Koncert pod nazivom „Svi putevi vode u Milano“ na kome će nastupiti deca iz muzičkih škola iz Jagodine, Paraćina i Ćuprije, otvoriće ovogodišnji festival Muzička jesen

  • 0

Nakon velikog uspeha koji su deca iz programa El Sistema Srbija ostvarila ovog leta na muzičkim kampovima u Milanu i Bečuu sredu, 23. septembra s početkom u 20h, nastupiće na velikom koncertu u Kulturnom centru Jagodine.

Foto: Promo Foto: Promo

Koncert pod nazivom „Svi putevi vode u Milano“ na kome će nastupiti deca iz muzičkih škola  iz Jagodine, Paraćina i Ćuprije, otvoriće ovogodišnji festival „Muzička jesen“ koji se više od trideset godina održava u tom gradu.

Foto: Promo Foto: Promo

Pod pokroviteljstvom Italijanskog instituta za kulturu i u organizaciji “Mjuzik art prodžekta”, na koncertu će nastupiti deca koja od prošle školske godine rade po modelu socijalno-inkluzivnog učenja muzike “El Sistema” i koja su nastupila na otvaranju ovogodišnjeg Foruma civilnog društva u Beču i u čuvenoj milanskoj Skali. Na programu je popularan klasični repertoar a publika će takođe imati priliku i da vidi snimke sa ta dva velika događaja.

Foto: Promo Foto: Promo

U  Srbiji program  sprovodi „Mjuzik art prodžekt“ u  šest gradova i obuhvata 250 dece iz srednjih i nižih društvenih slojeva, ali je program okrenut najviše ka deci sa margina društva.

Foto: Promo Foto: Promo

„El Sistema“ je vizionarski globalni projekat koji je u Srbiji podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Nacionalne komisije za Unesco i Vladine kancelarije za socijalno uključivanje (SIPRU) koji, kao novi model socijalne promene, kroz muziku menja život dece kojoj su uskraćene osnovne životne mogućnosti.

„El Sistema“ koristi muziku kao alat za društvenu inkluziju i obuhvata četiri miliona dece i mladih širom sveta. Zbog svoje dugotrajnosti i efikasnosti proglašen je od strane Unesca za najuspešniji socijalno inkluzivni program u svetu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA