Popravljao sudoperu, pa NASTRADAO jer ga je KOMŠIJINA ŽENA UHVATILA ZA MEĐUNOŽJE!

Sve je počelo kada je muž krenuo da popravi sifon koji je cureo ispod sudopere, a potom zatražio pomoć komšije...

  • 11

Urbane legende decenijama se šire od komšijskih usta do usta i ostaju da žive kao nova forma narodnih pripovetki.

STUDENT je ušao u "DVOJKU", a onda mu je prišao penzioner i njegov ŽIVOT se promenio!

Ekipa Telegrafa odlučila je da prikupi najzanimljivije urbane legende koje Srbijom kruže još od pedestih godina prošlog veka, pa do danas i da ih u serijalu tekstova predstavi i vama kako bi mogli da ih širite dalje.

Sigurni smo da niste propustili da već pročitete našu prvu urbanu legendu koju smo objavili o čuvenom profesoru matematike Radivoju Kašaninu koji je studenta, a da to ovaj nije ni shvatio, ispitao tokom vožnje tramvajem "dvojkom" do fakulteta.

TITO, AUTOSTOPERKA, DREKAVAC, JEZIVI BELI MIŠ: Ovo su najpoznatije srpske urbane legende! (FOTO)

Kao i u svakoj legendi, tako se i u ovim urbanim pričama doda, izmeni, iskrivi poneka činjenica koja fabuli daje posebnu "žišku", onu iskru zbog koje i o(p)staje u narodu.

Nije isključeno da ste se u nekim od situacija o kojima ćete čitati i sami našli: urbane priče i postaju legendarne jer se mogu desiti svakome od nas.

Foto: Foter.com / jcarlosn Foto: Foter.com / jcarlosn

I ova današnja priča koju vam prenosimo je takođe beogradska urbana legenda, a dogodila se navodno sedamdesetih godina prošlog veka u jednom od novobeogradskih solitera.

Bračni par je jednog vikenda uvideo da im ne radi sudopera. Kako je to obično bivalo u srećna vremena u nekadašnjoj SFRJ, uvek su muževi, kao po nekoj službenoj dužnosti, morali da sami najpre probaju da poprave kvar, a majstor se zvao tek na kraju, kada se iscrpe sve mogućnosti u vidu pozivanja komšija, rođaka, poznanika sa posla itd. koji bi možda umeli da srede stvar. U ovom slučaju treba napomenuti i da majstora tada nije bilo ni malo lako pronaći kada je neradni dan.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Muž je kao uzrok problema locirao sifon, te je odmah ženu poslao da kupi novi dok on razmontira postojeći. Zalegao je, i dobro se zavukao ispod sudopere, da su mu virile samo noge. Dok je žena bila u kupovini, muž je pozvao komšiju sa sprata iznad kako bi mu pomogao da razmontira sifon.

Komšija je doneo alat i dao se na posao, dok je muž odlučio da na brzinu ode do prodavnice i kupi par flaša piva da bi, kako red nalaže, počastio majstora koji se našao u nevolji.

BRAVO, MAJSTORE: Otac sinu sam napravio traktor za mesec dana! (FOTO) (VIDEO)

U međuvremenu, dok je muž bio u kupovini, žena se vratila sa novim sifonom. Sudbina je htela da zatekne komšiju u istom položaju ispod sudopere u kakvom je ostavila muža, ali i da komšija ima na sebi iste plave farmerke kakve je njen muž nosio taj dan.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Želeći da iznenadi muža, a i da mu nagovesti kakva ga nagrada čeka posle popravka sudopere, žena odluči da ga uhvati za međunožje. Međutim, pošto je ispod sudopere bio komšija, a ne muž, njegove mošnice su se našle "na udaru" ženine stisnute šake. Ne shvatajući šta se dešava, komšija se naglo trgao i glavom iz sve snage tresnuo gore o unutrašnji deo ormarića na kome je sudopera.

Kada se muž vratio iz prodavnice sa pivom zatekao je sledeću scenu: komšija leži onesvešćen na sred kuhinjskog poda, a žena pokušava da ga povrati polivajući ga vodom. Muž i žena su, naravno, odmah pozvali Hitnu pomoć.

A sada finale: kada su iz Hitne pomoći stavili komšiju na nosila i krenuli da ga iznose na stepenište zgrade, jedan od tehničara upita kako je došlo do nezgode. Kada su čuli priču, toliko su se smejali da su, navodno, jadnika slučajno ispustili niz stepenice, te je ovaj dodatno slomio nogu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nije nam poznato da li je komšija bračnom paru oprostio sve ono što su mu nehotice priredili.

Ako postoji pouka iz ove priče, onda bi ona bila da budete oprezni ako nekom priskočite u nevolji, a naročito ako popravljate sudoperu. U svakom slučaju, uvek možete ovu priču prepričati komšiji koji vam majstoriše po stanu.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(V. Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA