EVO ŠTA HRVATI MISLE O "ŠARAJ MALO, VUČIĆU": Da li se slažete s njima?

Među komentarima bilo je i dosta prepucavanja između srpskih i hrvatskih čitalaca, između ostalog i uobičajenih "opaski" na nacionalnoj osnovi, "ispravljanja krive drine" i prebacivanja krivice

  • 6

Reakcija hrvatskog premijera Zorana Milanovića na "pretnje" iz Srbije da će preduzeti mere ako EU do 14 sati ne reaguje na hrvatsko zatvaranje granice izazvala je burne komentare i srpskih i hrvatskih čitalaca.

- Srbiju ne prozivam, ali im mogu poručiti da malo snize ton i što bi se reklo u vicu, šaraj malo. Dakle, šalji TO malo u Mađarsku, Rumuniju, šalji u Hrvatsku. Mi ćemo malo na sve strane, pa ćemo sutra u Brisel, gde neće biti Vučića i ekipe - glasio je šokantni Milanovićev komentar.

DA LI JE HRVATSKA SISALA VESLA I "GENIJALNO" REŠENJE HRVATA ZA MIGRANTE: Evo o čemu su ZAISTA razgovarali Milanović i Vučić

Komentari hrvatskih čitalaca su podeljeni, ali najviše ima onih koje je "sramota" zbog ponašanja njihovog premijera.

"Nek se tako ponaša kad bude zastupao sebe, a ne državu Hrvatsku. Razgovara i ponaša se kao raskalašeni pubertetlija!"

"U komentaru našeg "jedinstvenog i neponovljivog predsednika Hrvatske vlade" nedostaje samo jedna reč, a to je "BRE". Verovatno i ona sledi uskoro."

"Šalji malo vamo malo tamo pa ne radi se tu o jabukama ili bananama već o ljudima pa da im neko može na silu govoriti gde ce ići. Da nije tužno, bilo bi smešno."

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/FaH/Daniel Kasap Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/FaH/Daniel Kasap

"Sada, kada je najpotrebnije najuže sarađivati, dogovarati, razgovarati i pregovarati, ako ne zbog animoziteta i nerazumnog inata Milanovića i Vučića, onda zbog ovih nesrećnika, izbeglica sigurno, hrvatska politika i diplomatja doživljava krah. Prizemna, šatrovačka prepucavanja preko medija u ovoj kriznoj situaciji samo potvrđuju da Hrvatska nema i nije niti imala od vremena maršala Josipa Broza političara i diplomata od formata. Žalosno, a u ovim uslovima i ovoj kriznoj situaciji tragično."

"Ovo dolazi od premijera? Da šara malo? Da šalje nekog tamo, nekog ovamo? Zar tebi nije jasno moronu jedan da niko nikog ne šalje nigde nego da izbeglice idu putem kojim oni žele da idu. Glup si k'o dva ku*ca, *ebo te onaj ko te izabrao."

"HRVATSKA NIJE SISALA VESLA": Milanović ponudio Vučiću "genijalno" rešenje za migrante!

Komentari u kojima Hrvati posipaju premijera "drvljem i kamenjem" su najčešći, ali bilo je i onih koji u "premijerskom prepucavanju" nisu videli ništa loše, čak naprotiv:

"Milanović i vlada se sa situacijom najbolje nose što mogu. Tko ne kuži, taj je ili glup ili ih mrze iz drugih razloga!"

"Zoran Milanović samo pokazuje koliko je pametan i velik premijer i kako neće pognuti glavu i bežati kad su u pitanju hrvatski interesi. Pametan, kulturan i hrabar političar. O našoj jadnoj predsednici i njenom pljuvanju po svetom ocu Papi Franji i kancelarki Merkel ne treba trošiti reči. Ona je obukla maskirnu uniformu " protiv izbeglica " i sa prljavim lažovom Hebrangom bi vodila rat protiv nesrećnih izbeglica. Merkel i Zoran Milanović slede Svetog Oca delom i zato su trenutno dvoje najvećih evropskih političara. Hrvatska je ponosna na svoju vladu i stidi se zbog svoje predsednice."

Među komentarima bilo je i dosta prepucavanja između srpskih i hrvatskih čitalaca, između ostalog i uobičajenih "opaski" na nacionalnoj osnovi, "ispravljanima krive drine" i prebacivanju krivice:

"...A i to sralo od vučića koji k...c on hoče, hrvatska granica i hrvatska rampa spustićemo je kad mi hoćemo i koliko dugo hoćemo. Eno mu Mađarska, nek vozi preko nje."

"Opušteno, Srbija 10x vše uvozi iz Hrvatske nego obratno a i u Srbiji 50x više ima hrvatskih firmi nego obratno pa kada sve to blokiramo i prusmerimo da vidim koliko ćete izdržati pametnjakoviću."

"...  isto tako 50x hrvatskih firmi = ima zaposlenih 10.000 pa kad im podele otkaz pa na ulicu i prosi pa ćeš videti ko je pametan. Ali da ti i to kažem - ne mislim da ti ljudi treba da na*ebu."

Drugi se "plaše za sigurnost svoje države" zbog najezde tolikih muslimana u njihovu državu:

"Milanoviću, ne može biti dobro to što nam muslimani za koje ni ne znamo odakle su i kakvi su, bez kontrole šeću državom i prelaze granicu!"

Nakon što su srpski mediji preneli izjavu "Šaraj malo, Vučiću", komentari srpskih čitalaca često su kao i do sada kada je u pitanju bila imigrantska kriza bili upućeni Evropskoj uniji uopšte i "trljanju nosa" zbog ponašanja i odnosa prema izbeglicama, kao i pozivanjima da se i Hrvatska i Mađarska i ostatak Evropske unije "ugleda" na Srbiju.

"Svima nama je jasno koja država je organizovano dočekala izbeglice. Hrvati nisu izdržali ni 3 dana!"

"Kada bi "brat" Milanović mogao da vrati izbeglice nazad u Siriju, verovatno bi ponudio i avione i hrvatske svemirske brodove, a ne samo autobuse. Naš premijer mu je mudro otćutao."

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuza

    23. septembar 2015 | 14:45

    Mislim da se oni nikada neće otresti kompleksa... pokušavaju jadnici pokazati kako su oni veliki, a Srbija mala...moj Milanoviću, veliki se postaje djelima, a ne laprdanjem...

  • Dr. za rock and roll

    23. septembar 2015 | 17:54

    Obicna seljacina !! I to nadarena

  • VAN

    23. septembar 2015 | 19:50

    Čitaoci koji nisu čuli vic u kome se kaže " ŠARAJ MALO BRATE TAMO VAMO" ne mogu razumeti koliko je svako poredjenje ne primereno sa postojecom izbeglickom krizom i rečniku jednog premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA