Otvorena izložba tradicionalnih zanata u okviru "Dana evropske baštine"! (FOTO)

Na izložbi je predstavljeno oko 60 eksponata, ikona, kaligrafija, ulja na platnu, grafika, tehnika tkanja, predmeta od kože, maski, mozaika i primera fresko slikarstva

  • 0

U okviru manifestacije "Dani evropske baštine", Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda otvorio je danas u Dečjem kulturnom centru Beograda izložbu radova dece i mladih.

Izložbu edukativnih i kreativnih radionica tradicionalnih zanata organizovali su Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom.

Mladenović je istakao da su "Dani evropske baštine" manifestacija koja na evropskom nivou predstavlja našu kulturu kojom se možemo ponositi.

– Značaj današnje izložbe je višestruk, jer pored doprinosa negovanju kako naših tako i opštih kulturnih vrednosti tradicionalnih zanata među mladima, deci se pruža prilika da pokažu svoje stvaralaštvo izložbom eksponata. Ovi predivni eksponati predstavljaju doprinos mladih Srbije evropskoj kulturi, kojoj smo kao narod i zemlja dali mnogo i na šta treba da budemo ponosni - rekao je Mladenović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"KUTAK ZA DECU": Majkama i mališanima MIGRANTIMA obezbeđena ZDRAVSTVENA ZAŠTITA u hotelu "Bristol"!

Zamenik gradonačelnika je naglasio da mladi ljudi svojim idejama i kreativnošću na najbolji način promovišu tradiciju našeg naroda i prikazuju našu zemlju u punom sjaju pred Evropom.

- Oni menjaju njen imidž i ističu naše evropske korene i naš doprinos kulturi Evrope kroz vekove. Zato je naša dužnost da ulažemo u mlade, da im damo punu podršku i mogućnost da rade za svoju zemlju, da je predstavljaju i prikažu pun potencijal našeg stvaralaštva i našeg društva. Podrškom mladima, ulažemo u budućnost naše otadžbine - završio je Andreja Mladenović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ŠARENI BEOGRAD: Za dva dana počinje FESTIVAL CVEĆA!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uz decu autore i posetioce izložbe, otvaranju manifestacije prisustvovali su Aleksandar Lazović i Suzana Ponjavić iz Prijatelja dece Beograda, Lidija Seničar, urednik likovnih programa Dečjeg kulturnog centra i Nada Radosavljević Zec iz Sekretarijata za privredu grada.

Prvi karneval umetnosti na Paliluli (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na izložbi je predstavljeno oko 60 eksponata, ikona, kaligrafija, ulja na platnu, grafika, tehnika tkanja, predmeta od kože, maski, mozaika i primera fresko slikarstva.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored ove izložbe, u galeriji Dečjeg kulturnog centra organizovana je interaktivna izložba "Igra umetnosti" u okviru Međunarodne manifestacije dece Evrope "Radost Evrope" koja počinje 2. oktobra.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA