ODSEĆI ĆE MU GLAVU I RAZAPETI GA NA KRST: Ne možete ni da naslutite zbog čega je ovaj mladić osuđen na smrt! (FOTO)

Saudijski sud potvrdio je presudu sinu istaknutog disidenta, Ali Muhamedu el Nimru, koji je u trenutku izvršenja navodonog dela 2012. godine imao samo 16 ili 17 godina, pa bi izvrešenje presude moglo da se desi bilo kada

  • 13

Ali Muhamed el Nimr osuđen je na smrt odsecanjem glave i razapinjanjem na krst samo zato što je 2012. godine učestvovao u antivladinim protestima.

DŽIHADISTI RAZAPELI ČOVEKA: Sada ubijaju i svoje ljude, a evo i zašto (VIDEO)

Ujedinjene nacije i Vlada Francuske apeluju na Saudijsku Arabiju da obustave zakazano pogubljenje i organizuje fer suđenje - piše "Independent".

Saudijski sud potvrdio je presudu sinu istaknutog disidenta, Ali Muhamedu el Nimru, koji je u trenutku izvršenja navodonog dela 2012. godine imao samo 16 ili 17 godina, pa bi izvrešenje presude moglo da se desi bilo kada.

Slučaj saudijskog mladića privukao je pažnju mnogih organizacija za ljudska prava, uključujući Amnesti internešnel, koje ističu da je bio "prisiljen da potpiše lažno priznanje pre nego što je osuđen na smrt".

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Mnoge svetske organizacije je ova odluka šokirala dok je Stejt department "pozdravio" taj potez.

- Pozdravljamo ovakav potez. SAD su saveznik sa Saudiskom Arabijom - rekao je portparol Stejt departmenta Mark Toner, dodavši da je to prilika da "Saudijci sagledaju stanje ljudskih prava u svetu, kao i unutar svojih granica".

(Telegraf.rs/ Izvor: Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posten covek

    25. septembar 2015 | 00:21

    I POSLE MILOSEVIC DIKTATOR, U LINIJI SKINUT GADAFI ZBOG LJUCKIH PRAVA ITD... AUUUUUU KAKVO LICEMERJE

  • Milan

    25. septembar 2015 | 00:07

    Amerika će podržavati sve što njoj odgovara, mislim da nisu ni svesni o čemu se radi niti ih je briga.

  • victoria

    25. septembar 2015 | 00:27

    Americka izjava nema logike. Podrzavaju presudu a navodno Saudijska Arabija treba da preispita krsenje ljudskih prava! Bolesno. I oni su rekorderi po smrtnim presudama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA