NAVIJAČI RADA BRUTALNO PRETUKLI LEZBIJKE: Četiri žene napadnute u centru grada!

- Postoje snažne indicije da je napad na lezbijke bio unapred isplaniran i dobro organizovan, te da predstavlja zloin koji je bez sumnje motivisan mržnjom u odnosu na seksualnu orijentaciju žrtava - poručili su iz Organizacije za lezbijska ljudska prava

  • 5

Juče u Beogradu, od strane navijača fudbalskog kluba Rad, brutalno su napadnute i pretučene četiri lezbijke, od kojih je jedna aktivistkinja Labris-a, saopšteno je iz ove organizacije.

 

Ove citate gej udruženje želi da ukloni iz udžbenika, ODMAH!

 

Na konferenciji za medije Labris-a, koju će ova organizacija održati sutra u 11 sati u Maloj sali Medija centra povodom ovog incidenta, obratiće se predstavnice organizacije Labris, kao i jedna od žrtava brutalnog napada, D. B., koja će javnosti saopštiti detalje o incidentu.

 

Kako stoji u saopštenju Organizacije za lebzijska ljudska prava, zimajući u obzir do sada poznate okolnosti, postoje snažne indicije da je napad na lezbijke bio unapred isplaniran i dobro organizovan, te da predstavlja zločin koji je bez sumnje motivisan mržnjom u odnosu na seksualnu orijentaciju žrtava.

 

Ovom prilikom ćemo i podsetiti javnost da su pripadnici/ce LGBT zajednice izloženi stalnoj opasnosti od nasilja i diskriminacije, i da su napadi poput ovog alarmantna i svakodnevna pojava širom Srbije, i zahtevaćemo da napadači budu u kratkom roku privedeni pravdi, i da ovo delo bude okvalifikovano kao zločin iz mržnje, na osnovu člana 54a Krivičnog zakona.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • тхеиксфајлс

    28. septembar 2015 | 23:30

    А њима на челима пише да су навијачи Рада?!

  • Igor Bg

    28. septembar 2015 | 16:47

    Ako je tako bas ih treba kazniti,jos i zensko da biju!SRAMOTA

  • bubu

    28. septembar 2015 | 17:31

    Mi smo društvo u kome su nasilnici bez dva grama mozga moralna policija...odredjuju sta se sme a sta se ne sme. Podrska za ove 4 lezbejke, nadam se da nisu ozbiljno povredjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA