MACURA IDE U PENZIJU?! Direktor Hitne pomoći šalje u penziju najpopularnijeg PR-a

Najomiljeniji beogradski portparol kaže da je niko ni o čemu nije obavestio, ali da će otići u penziju ako treba i ako je smetnja zdravstvenom sistemu Srbije

  • 32

Najpopularniji beogradski portparol dr Nada Macura, PR Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu,  ide u penziju

Ovo je za Politiku, pričajući o odlasku lekara u penziju, najavio direktor beogradske Hitne pomoći dr Goran Čolaković.

ŽIVELA SAM NEDELJU DANA PO SAVETIMA NADE MACURE: Evo šta mi se dogodilo!

- Doktorka Macura je sa prethodnim direktorom sklopila ugovor o angažovanju iako je ispunila sve uslove o penzionisanju. Ja sam do sada taj ugovor poštovao ali sada su uputstva Ministarstva zdravlja jasna - kazao je Čolaković.

Telegraf je pozvao najomiljenijeg beogradskog portparola. Ona je za naš portal rekla da je niko ni o čemu nije obavestio ali da će otiću u penziju ako treba.

- Još uvek mi niko ništa nije rekao, nikakvo obaveštenje nisam dobila. Ali, otići ću ako treba i ako sam ja smetnja zdravstvenom sistemu Srbije. Odradila sam pošteno svoj lekarski i novinarski posao  - kazala je Macura za Telegraf.

Foto: E-stock.us Foto: E-stock.us

SAVETI ZAMENICE NADE MACURE: Dijeta za gojazne, šetnja 30 minuta dnevno!

Macura će, ako se ove najave obistine, biti penzionisana posle 12. oktobra kada stupi na snagu novi Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru. Tada bi penziju trebalo da ode 3.467 lekarki širom Srbije, jer su napunile 60 godina i šest meseci.

Naša redakcija je pozvala i direktora beogradske Hitne pomoći Gorana Čolakovića kako bi nam potvrdio ove navode, ali se nije odazivao na pozive.

(Telegraf. rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    29. septembar 2015 | 11:45

    Neka uziva u penziji ,putuje cita odmara se druzi . Kad je moja mama otisla u penziju plakala je danima i mislila da tad prestaje zivot ,sad bas uziva gaji cvece seta putuje pazi unuke i ugadja sebi kako ranije nije stizala .

  • Rivine

    29. septembar 2015 | 11:52

    Pa zar ona nije navrsila 67 godina??? Dokle vise izbegavanje odlaska u penziju? Da radi na nekom teskom radnom mestu, isla bi cim bi stekla prvi uslov! Dosta je baba na poslu, mladi treba da rade!

  • Johnny

    29. septembar 2015 | 11:26

    O neeeeee,kakva potresna vest!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA