HRVATSKA FIRMA NAM SVOJE MLEKO PRODAJE KAO "SRPSKO MLEKO": Ovo je OBMANA, kažu iz UDRUŽENJA POTROŠAČA

"Svi znaju da je "Somboled" hrvatska firma. Nema potrebe da na taj način obmanjuju potrošače", kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije

  • 29

Hrvati baš vole da se "šale" sa potrošačima u Srbiji - svoje mleko, u našim trgovinskim lancima, prodaju kao srpsko ali još sa opisom da je "francuskog kvaliteta".

Ova kampanja plasirana je je u okviru promocije hrvatskog "dukat" svežeg mleka u "Tempovim" objektima.

Evo koja prava imate kao potrošač i kako da ih zaštitite!

Na flaši mleka od 1 litra, naime, okačen je veliki stiker sa natpisom "srpsko mleko-francuski kvalitet".

Telegraf.rs Telegraf.rs

Vanredne kontrole hrvatskog mleka u Srbiji!

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović kaže za Telegraf da je reč o klasičnoj obmani potrošača u Srbiji, za kojom uopšte nema potrebe.

- Na ovaj način oni se neprimereno udvaraju našim potrošačima. Svi znaju da je "Somboled", čije je "dukat" mleko, hrvatska firma odnosno da su njeni vlasnici Hrvati ali i da mleko otkupljuju i od nas. Samim tim, nema potrebe da na taj način obmanjuju potrošače, dovoljno je da garantuju kvalitet. Tačnije, ne mogu doslovce da napišu da garantuju kvalitet ali mogu da istaknu da je kvalitetno - kaže Papović.

On se pita da li se ovom reklamom Hrvati obraćaju Srbima ili Francuzima:

- Nisam siguran da znam kome je ovo upućeno.

Bosansko mleko za EU ne valja, a nama je odlično!

U kompaniji "Somboled" kažu za Telegraf da oni ni na koji način nisu obmanuli potrošače jer se ovaj stiker nalazi samo na svežem mleku koje se otkupljuje od proizvođača iz Srbije. Podsećaju i da su "Somboled", čije je sedište u Somboru, i "Dukat" koji posluje u Hrvatskoj, od 2007. godine u sastavu francuske mlečne grupacije "Lactalis".

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- "Somboled" otkupljuje sirovo mleko isključivo od domaćih proizvođača i koristi ga u proizvodnji "dukat" svežeg mleka i "dukat" jogurta u proizvodnom pogonu u Somboru. Poslovanje u okviru "Lactalis grupe" podrazumeva usklađenost sa visokim standardima kvaliteta, koji predstavljaju prvi i osnovni kriterijum koji svaka fabrika "Lactalisa" u svetu mora da ispuni. U skladu sa tim formirana je i pomenuta reklamna poruka - kažu za Telegraf u "Somboledu".

MAGAREĆE MLEKO I MESO MANGULICE: Ekskluzivni srpski proizvodi kakvih na planeti nema! (FOTO) (VIDEO)

 Napominju da se navedeni stiker nalazi samo na svežem mleku i jogurtu, a podsećaju da u ponudi imaju i "dukat" trajno mleko, ali da ono nije označeno njime.

Foto: Dukat.hr Foto: Dukat.hr

- Trajno mleko nije označeno njime jer je to jedina vrsta mleka koja se uvozi iz Bosne i Hercegovine a proizvodi u fabrici "Lactalis grupe" u Gradačcu. "Dukat" trajno mleko nije označeno stikerom "Srpsko mleko, francuski kvalitet", tako da potrošači nisu dovedeni u zabludu - rekli su nam iz ove firme.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Lj. R. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srb

    29. septembar 2015 | 15:49

    Nisu vise vlasnici Somboleda hrvati, vlasnici su francuzi.

  • Joj

    29. septembar 2015 | 19:10

    Firme koje placaju porez Srbiji su Srpske firme bez obzira ko je vlasnik. U njima su zaposleni gradjani Srbije. Dosta vise mrznje

  • Poslodavac

    29. septembar 2015 | 16:24

    Mleko je od srbske krave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA