• 2

DA LI JE DADA VUJASINOVIĆ UBIJENA? Odgovor će dati HOLANDSKI STRUČNJACI!

Svojim veštačenjem holandski stručnjaci trebalo bi da daju odgovor na pitanje da li je Vujasinović izvršila samoubistvo ili je ubijena, jer su veštačenja domaćih stručnjaka dala različite odgovore

  • 2

Ministarstvo pravde Srbija prosledilo je dokaze u vezi sa smrću novinarke Radislave Dade Vujasinović Nacionalnom forenzičkom institutu u Hagu radi superveštačenja.
20 GODINA OD SMRTI DADE VUJASINOVIĆ: Da li će se ikad saznati ko je ubio?

Svojim veštačenjem holandski stručnjaci trebalo bi da daju odgovor na pitanje da li je Vujasinović izvršila samoubistvo ili je ubijena, jer su veštačenja domaćih stručnjaka dala različite odgovore.
Vujasinović, koja je radila kao novinar nedeljnika "Duga" pronađena je mrtva u porodičnom stanu u Beogradu 8. aprila 1994. godine.
Ministarstvo pravde je krajem prošle sedmice preko Ministarstva spoljnih poslova poslalo Institutu u holandiji zamolnicu i dokazni materijal koje je dobilo iz Višeg tužilaštva u Beogradu, precizirali su u Ministarstvu pravde.
Foto: AP, dadavujasinovic.com

Foto: AP, dadavujasinovic.com


MLADIĆEV DNEVNIK: Zna se ime ubice Dade Vujasinović?
U vreme smrti novinarke, zvanična verzija o njenoj smrti glasila je da je izvršila samoubistvo, pucnjem u grudi iz lovačke puške sačmarice.
Istraga je obnovljena četiri godine kasnije, 1998, a Okružni sud u Beogradu je po predlogu tužioca, u novembru 2006. godine naložio novo sudsko-medicinsko i balističko veštačenje "pošto ranije obavljena veštačenja nisu bila saglasna".
U poslednjem veštačenju koje je po nalogu Okružnog suda u Beogradu, na zahtev tužioca, obavio veštak balištičar ocenjeno je da je Vujasinovićeva "najverovatnije ubijena".
Istraga u vezi sa njenom smrću je još u fazi pretkrivičnog postupka.
(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    Naravno da je ubijena!!! Ubise je djubrad Slobina!!!

  • Sever

    Naravno da je ubijena!!! Djubrad Slobina!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima