ŠTA SE DEŠAVA U NACIONALNOM SAVETU ROMA: Srđan Šajn tvrdi da je on novi predsednik

- Ukoliko ne dobijemo odgovor od ministarstva, bićemo prinuđeni da svoja prava zahtevamo mirnim protestom - kaže novoizabrani, ali još uvek nepriznati predsednik Nacionalnog saveta Roma

  • 0

Na sednici Nacionalnog saveta Roma u Leskovcu doneta je odluka o izboru novog predsednika - na mestu Vitomira Mihajlovića našao se Srđan Šain. Međutim, on još uvek nije stupio na tu poziciju jer prethodni predsednik tvrdi da je on i dalje na toj funkciji i da je sednica bila nelegalna!

VITOMIR MIHAJLOVIĆ: Sednica u Leskovcu nelegitimna, ja sam predsednik Nacionalnog saveta Roma!

Naime, na sednici koja je održana 2. septembra u Leskovcu za novog predsednika je izabran Srđan Šain, a nekadašnji predsednik ovog saveta tvrdi da je sednica nelegalna. Na istoj sednici za predsednika Izvršnog odbora izabran je Dragoljub Acković.

Do danas novoizabrani predsednik, a još uvek nepriznati predsednik Nacionalnog saveta Roma nije zvanično preuzeo funkciju i za Telegraf je izrazio zabrinutost za to kada će biti doneta odluka.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Mene je izabralo 24 od 35 članova Saveta, ali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave još uvek nije potvrdilo odluku. Zbog toga trpi i romska nacionalna zajednica, ali i država Srbija - rekao je Šajn.

On kaže da su danas bili u Vladi Srbije i zatražili da ih primi Kori Udovički.

- Ukoliko ne dobijemo odgovor od ovog ministarstva, bićemo prinuđeni da svoja prava zahtevamo mirnim protestom - kaže on.

Inače, Nacionalni savet Roma u saradnji sa Vladom Republike Srbije trenutno radi na formiranju Strategije za unapređenje položaja Roma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA