ON JE BIO STRAH I TREPET ZA ISIS: Ovo je priča o SNAJPERISTI MUSI! (FOTO) (VIDEO)

Kurdski borac imao je 26 godina, rođen je u Iranu i pridružio se kurdskim snagama pre tri godine. U Kobaniju je bio od prvog do zadnjeg dana opsade, a kada nije ubijao borce ISIS-a, obučavao je Kurde. Ubijen je početkom 2015.

  • 11

Heval Hardem, poznatiji kao "Snajperista Musa", uspeo je da se uvuče u glave ISIS-ovih boraca za vreme višemesečne opsade Kobanija.

MISTERIJA SRPKINJE SA SNAJPEROM: Niko ne zna njen identitet, ratuje na ruskoj strani u Ukrajini (FOTO)

Kurdski borac imao je 26 godina, rođen je u Iranu i pridružio se kurdskim snagama pre tri godine. U Kobaniju je bio od prvog do zadnjeg dana opsade, a kada nije ubijao borce ISIS-a, obučavao je Kurde. Ubijen je početkom 2015.

Musa je u razgovoru za kurdske medije ispričao da koristi rusku pušku Dragunov, koja mu omogućava preciznost na oko 400 metara.

Pohvalio se da je jednog ISIS-ovca čak uspeo da pogodi u glavu dok je bežao, dok su mu druge, mirne mete bile znatno lakše da se pogode.

Marinac koji je ubio "Američkog snajperistu" nikad neće izaći iz zatvora (FOTO) (VIDEO)

U Kobaniju je proveo četiri meseca, seleći se iz ruševine u ruševinu i "skidajući" borce ISIS-a.

- Kada su padali sneg ili kiša, uspeo sam ih da ih ubijem još više. Ubio sam sve svoje mete, ne razbacujem se mecima - izjavio je za kurdske medije.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Jedan Italijan među kurdskom vojskom, poznat samo kao Marčelo, napisao je o Musi sledeće:

- U gradu u kom smo bili potpuno nadvladani, a neprijatelj je okupirao većinu zgrada, snajperista je bio kralj. Čečenski snajperisti ograničavali su naše kretanje i mnogi su moji suborci pali. To su bili plaćenici koji su došli kako bi nas istrebili. Nismo mogli ni da podignu glave u strahu da nam ih ne otkine snajperista. Tada je došao Hardem i rođen je Snajperista Musa koji će uterati strah u srca neprijatelja. Ako su snajperisti bili kraljevi Kobanija, Hardem je bio car. Svaki put kada je nikao problem, Heval Hardem je znao da ga reši. Borio se danju i noću, ni jedan čečenski snajperista nije mogao da ga pobedi i širio je strah ulicama Kabanija. Mnogi moji suborci živi su zahvaljujući njemu. Ako je ikada rođen pravi junak, to je bio Harhdem, junak Kobanija.

(Telegraf.rs/Izvor: Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Louigi

    2. oktobar 2015 | 21:55

    Neznam zasto ali volim ove Kurde, red je brate da i oni dobiju svoju drzavu, americki uticak u svetu slabi dok ruski jaca pogotovo u tom regionu i jedva cekam da aneksiraju pola turske.

  • Раднаскела

    2. oktobar 2015 | 22:40

    "Драгунов" прецизан на 400 метара ?!? Какав је то онда снајпериста ??? Лично сам био снајпериста приштинског корпуса и овим снајпером ("м-76" у нашој верзији) погађали смо грудне мете на 800м првим метком без проблема.

  • Unutrasnja kontrola

    3. oktobar 2015 | 08:04

    Bio !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA