UPUCAO LOPOVA, A TRUNUĆE U ZATVORU DUŽE NEGO ON: Da li smemo da se branimo od provalnika?

Reč je o događaju iz decembra prošle godine koji se dogodio u Pančevu, kada je stariji čovek pištoljem ranio mlađeg, koji mu je kroz prozor upao u kuću. Suđenje je i dalje u toku pred Osnovnim sudom u Pančevu

  • 37

Još jedan sudski slučaj koji nameće pitanje da li smemo i kako da se branimo kada nam provalnik upadne u kuću!

Saslušani prvi svedoci u slučaju Bogeski

Reč je o događaju iz decembra prošle godine koji se dogodio u Pančevu, kada je stariji čovek pištoljem ranio mlađeg, koji mu je kroz prozor upao u kuću. Suđenje je i dalje u toku pred Osnovnim sudom u Pančevu.

Naime, 12. decembra 2014. Milko Laketić (1932) je u svojoj kući upucao Damira Kovačevića (1989). Njima se sudi za tri krivična dela.

Peticiju za oslobađanje Saška Bogevskog potpisalo 30.000 građana!

Laketić je optužen za neovlašćeno držanje i korišćenje oružja, kao i za nanošenje teških telesnih povreda, dok se na teret mlađem, Kovačeviću, stavlja krivično delo teška krađa u pokušaju.

S obzirom na težinu krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, ukoliko se ona dokažu, Laketiću, koji se branio u svojoj kući biće izrečena višestruko veća kazna.

- Prvookrivljenom se ovim optužnim predlogom stavlja na teret izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i izvršenje krivičnog dela teške telesne povrede. Drugookrivljenom se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela teška krađa u pokušaju - rekla je Dragana Zlokolica, portparol Osnovnog suda u Pančevu.

Foto: Wikimedia/Branislav Jovanović Foto: Wikimedia/Branislav Jovanović

Ocenu događaja tog decembarskog dana, oko pola 7 po podne, daće sudovi kroz presude. Ipak, dosta toga utvrđeno je i do sada.

- Drugookrivljeni je po ovom optužnom predlogu osnovano sumnjiv da je tog dana i u to vreme razvalio dvokrilni drveni prozor na kući prvookrivljenog, da je kroz načinjen otvor ušao u zamračenu sobu, gde se nalazio prvookrivljeni, koji je u tom trenutku spavao, a ujedno bio i pod dejstvom lekova -  opisuje događaj iz decembra Dragana Zlokolica.

Kako objašnjava, prvookrivljeni u situaciji buđenja iz sna, nastalog dejstvom lekova za smirenje i pritisak, i usled prepasti, izazvane upadom drugookrivljenog, uzeo pištolj, marke „crvena zastava“, za koji nije imao dozvolu za držanje, a koji se nalazio na krevetu pored njega, ispalio jedan projektil u pravcu drugookrivljenog i u predelu vrata mu naneo tešku telesnu povredu, opasnu po život.

Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina Foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

Osnovni sud u Pančevu već je održao jedan glavni pretres u ovom interesantnom sudskom predmetu. Tu su saslušani optuženi.

- Sledeći glavni pretres u ovom predmetu, pred Osnovnim sudom u Pančevu, zakazan je za 16. oktobar. Na tom pretresu je predloženo saslušanje veštaka Branislava Đurđeva, neuropsihijatra, kaže Dragana Zlokolica.

Prvookrivljeni, Laketić, još u decembru, odmah posle događaja, bio je i u pritvoru. Istragu protiv njega je tada vodilo Više javno tužilaštvo, i to za delo ubistva u pokušaju.

- Dok se postupak vodio pred Višim sudom, pritvor je prvookrivljenom bio određen, računao se od trenutka lišenja slobode. Branilac okrivljenog je na to rešenje uložio žalbu, tako da je Vanraspravno krivično veće Višeg suda, odlučujući po žalbi, taj pritvor ukinulo - objasnila je Dragana Zlokolica.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:rtvpancevo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    4. oktobar 2015 | 20:43

    E moji ljudi, pa meni se isto to desilo na spavanju u sred popodneva, na sreću lopova ostao je živ, na moju nesreću priveden sam u poličiju davao izjave.......itd itd....do fan danas nisam pozvan na sud, i niko mi nije nadoknadio štetu od provale. Toliko o pravdi i pravima nas postenih

  • Vladimir

    4. oktobar 2015 | 20:26

    Samo u majci Srbiji

  • Čiča-deda

    4. oktobar 2015 | 20:39

    Menjaj zakone,sudove,tužilaštva pod hitno preformirati.Jmti državu u kojoj nesmeš da se braniš i koja štiti i favorizuje lopove,zar je ikada bila bolja,pod prethodnim vlastima.nisu krive sadašnje vlasti,nasledile stanje,preseći će,al šta pre da urede kad su nasledile haos i rasulo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA