OVDE ŽIVE NAJBOLJI FRAJERI NA SVETU? U ovo SRPSKO SELO selo dolaze žene iz cele Evrope da bi se UDALE! (FOTO)

Najmlađa nevesta je Albanka Viktorija Rakić (33) iz Skadra koja se udala za Stevana (47) preko provodadžije i sada već imaju dve ćerke. Ona je došla 2011. godine

  • 7

U prokupačkom selu Bresničić u kojem je svega sto kuća neveste su sa svih strana, pa se momci mogu pohvaliti da su okupili čitavu Evropu na jednom mestu. Tako među snajama ima Nemica, Albanki, Čehinja, Makedonki, Hrvatica, Ruskinja i da čudo bude još veće, sve one žive u selu, neke i po više od 25 godina.

BEOGRAĐANIN IZNAJMLJUJE GOLUBOVE ZA SVADBE: Vraćaju se s 400 kilometara u svoj dom!

Snaje kažu da su im prve godine bile teške, ali da se sada ne bi vratile u svoje države, jer im je Bresničić najmiliji. Većinom ih je ljubav dovukla ovamo, ali ima i slučajeva provodadžisanja.

- Ja sam iz Praga i svog supruga Dragoslava upoznala sam dok je radio u Češkoj. Imala sam sedamnaest godina kada sam se udala za njega. Za mene koja dolazim iz Praga seoski život mi je bio naročito zanimljiv - kaže najstarija strankinja nevesta u Bresničiću Romana Stamenković (53) iz Praga koja je još 1979. godine došla ovde.

Ljubav je dovela i Galinu Radoičić (50) iz Magelova u Belorusiji, koja je 1986. godine posle tri godine veze sa Ljubišom ostavila sve i došla u Bresničić. Ova Ruskinja, koja slika i čija je kuća puna umetničkih dela, kaže da su je meštani prihvatili kao svoju i da se nikada nije osetila zapostavljeno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pre par godina sam bila u rodnom kraju i mogu vam reći da sve razumem ruski, ali sada već teže pričam. Moj maternji jezik postao je srpski - kaže Galina.

Najmlađa nevesta je Albanka Viktorija Rakić (33) iz Skadra koja se udala za Stevana (47) preko provodadžije i sada već imaju dve ćerke. Ona je došla 2011. godine.

- Bila sam sluđena prvih dana i sve mi je bilo potpuno strano, ali zahvaljujući Stevanovoj porodici, brzo sam se prilagodila. Ni reč srpskog nisam znala, a sada najviše zahvaljujući svekrvi usavršila sam jezik. Volela bih da nam je kuća malo bolja, a sve ostalo mi ne smeta - kaže vedra Albanka.

Selom se šetaju i Nemica Ingrid Veljković, Hrvatica Mirjana Damnjanović, Makedonka Stojana Vidić, a meštani se hvale svojim momcima, jer uspevaju da devojke iz belog sveta privole da žive ovde.

U ovom trenutku u selu je novih 25 mladoženja, koji će, ako nastave trend, privući još nevesta iz Evrope i sveta!

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    7. oktobar 2015 | 11:56

    Hehe...lepo..ali kada se nase srpkinje udaju za strance, onda drvlje i kamenje po nama a tek komentari..uzas.Sto se mene tice, ja se radujem i tudjoj sreci. Ako neko nekog voli, nacionalnost, vera, ili boja koze uopste nisu bitne. Vazna je ljubav, i samo ljubav!

  • Heh

    7. oktobar 2015 | 13:15

    Idem tamo da prosetam. Mozda nadjem muza konacno.

  • Meki

    7. oktobar 2015 | 12:36

    Hvala Bogu, jer Srpkinje neće da žive u selu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA