NAJŽEŠĆI DO SADA: Na Putinov rođendan Rusija izvela seriju vazdušnih napada na Islamsku državu (VIDEO)

Rusija je prošle nedelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo

  • 8

Sirijska provincija Hama i oblasti u susednoj provinciji Idlib našle su se pod intenzivnim talasom ruskih vazdušnih napada.

RUSKA VREMENSKA PROGNOZA ŠOKIRALA SVET: "U Siriji sutra lepo vreme za bombardovanje" (VIDEO)

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Lonodnu je navela da je u toku i snažno bombardovanje ciljeva raketama zemlja - zemlja, preneo je Rojters.

RUSI BOMBARDUJU DECU? Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava ne treba verovati ni reč! (FOTO)

Rusija je prošle nedelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

PUTIN TROŠI MILIJARDE NA SIRIJU: Otkriveno odakle mu novac za vazdušne napade!

Talas današnjih ruskih vazdušnih napada u zapadnoj Siriji koordiniran je sa kopnenim napadima sirijske vojske na najmanje četiri položaja pobunjenika, saopštila je Sirijska observatorija za ljudska prava.

U saopštenju ove monitoring grupe iz Londona navodi se da kopnene napada izvode "režimske snage" - termin koje Sirijska opservatorija za ljudska prava koristi u širem smislu da bi precizirala da na terenu napad izvodi "sirijska vojska u savezništvu sa lokalnom i stranom milicijom", prenela je agencija Rojters.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • putin

    7. oktobar 2015 | 21:49

    Srecan rodjendan spasitelju sveta od nacizma i okupatora nekasinam ziv i zdrav bar 100 godina

  • Paladin

    7. oktobar 2015 | 10:47

    A na poklon...najveci vatromet! Jeste daleko, ali kamere su dovoljne :)

  • T i t o

    7. oktobar 2015 | 20:38

    Srećan rođendan generacijo i da te bog čuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA