SRPSKO-ALBANSKI "ROMEO I JULIJA": Otac muslimanke pretio Srbinu da će njegovom sinu prerezati grkljan!

- To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno. Mi smo muslimani, a oni pravoslavci - pravdala se "glava" albanske porodice

  • 40

Pred sudom u Salcburgu našao se slučaj koji podseća na ljubavnu priču "Romea i Julije", ali ovaj put se radilo o kosovsko-albanskoj porodici koja je, kako je navedeno u optužnici, pretnjom primene sile branila svojoj 17-godišnjoj ćerki ljubav prema Srbinu, prenose danas mediji u Beču.

SRPSKO-ALBANSKA LJUBAV: Umetnici iz Beograda i Prištine u drami "Romeo i Julija"

Pet optuženih pred sudom je odbacilo sve tačke optužbe.

Ljubavna priča između Adeline i Aleksandra trajala je tri meseca, i za razliku od Romea i Julije, na sreću, nije završena tragično, ali je došlo do prekida veze očigledno zbog konflikta koji je izbio zbog vere i porekla, iako su obe porodice austrijski državljani.

Roditelji i tri starije sestre Adeline morale su da odgovaraju pred sudom.

Tužilaštvo je u optužnici navelo da je Adelinin otac preko telefona zapretio ocu Aleksandra da će njegov sin živeti svega još 24 sata, i da će mu on, pred njegovim očima, i drugim članovima porodice preseći grkljan.

- To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno. Mi smo muslimani, a oni pravoslavci - pravdao se "glava" albanske porodice.

Printskrin: YouTube/FairyLavgood Printskrin: YouTube/FairyLavgood

Njemu je sud izrekao kaznu od dva meseca uslovno zbog opasne pretnje, a ostali članovi porodice prošli su sa oslobađajućom presudom. Takođe i ženski deo porodice tvrdio je da nisu tačne optužbe.

Tačno je da su dve sestre i majka pratili zaljubljeni par, te seli u automobil sa njima i vozili se po Salcburgu. Međutim one su negirale da su rekle da će Aleksandar biti ubijen ako ne ostavi Adelinu na miru.

- Mi smo samo strahovale za našu najmlađu sestru. Čuli smo da se Aleksandar drogira. On je loš za nju, i ona se potpuno promenila - kazale su pred sudom.

Adelina je trebalo da se skoncentriše na školu, dodala je jedna sestra.

Marjka je kazala da nije ništa razumela od razgovora vođenog u automobilu, jer gotovo da ne govori nemački.

U optužnici se, takođe, navodi da je jedna sestra u video-telefonskom razgovoru, kako bi podvukla svoju pretnju, držala u rukama pušku.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Tada sam pazila na šestoro dece. Možda je jedan dečak poneo pušku-igračku sa sobom. Nikada nisam Aleksandru pretila oružjem - kazala je ona.

Nakon što je uplašena Aleksandrova majka pozvala policiju prilikom pretesa stana kosovsko-albanske porodice pronađena je puška-igračka.

- Mi smo držali u tajni našu vezu, zbog naših različitih nacionalnosti. Ona je tako želela. Od njenog oca sam posle strahovao - kazao je Aleksandar rekavši da mu je prećeno od porodice nekadašnje ljubavi.

On je kazao da i sada još uvek strahuje, nakon čega je sudija izrekla zabranu kontakta osuđenog Adelinog oca sa Aleksandrom.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. oktobar 2015 | 10:37

    AKO NEJDE NEJDE -NAJBOLJE JE RAZICI SE PRE NEGO DODJE DO BRAKA I NEDODJU DECA.DOSTA JE BILO ZANOSENJA O BRATSTVU I JEDINSTVU -SRBI ZENITE SRPKINJE I NEMATE PROBLEMA.OVDE NA ZAPADU SU SE SVE RAZVELE OD SRBA KOJE SU BILE DRUGE VERE I OSTAVILE I DECU(90posto)!!!

  • majla

    8. oktobar 2015 | 11:39

    Jesu vala divljaci i neandertalci ali sta se brate mili i ovaj nas mesa medju te nekultivisane. Nek nadje neku civilizovanu devojku slicnu sebi, cija porodica pored wc solje ne drzi flase sa vodom da pere d... i ne klanja pored kreveta.

  • joca

    8. oktobar 2015 | 11:04

    Bože, kome mogu da budu privlačni Albanci i Albanke bilo kome, taj nivo zatucanosti se samo vidi po arapskim plemenima u pustinjama. Nažalost, očigledno da i islam tu ima dosta uticaja, upravo na nivo zatucanosti pre svega. Ne znam ni jednu zemlju gde je to većinska vera a da narod nije ekstremno primitivan i agresivan. Prosto neverovatno da neko poveruje da vera nema veze sa tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA