MIRA DEFINITIVNO PODNELA ZAHTEV ZA PROMENU POLA: Doktorka iz Gornjeg Milanovca će dobiti besplatnu operaciju!

Kako je rekla dr Mira Stanojčić, procedura je počela danas, a ona traje dve godine jer čitav tim stručnjaka mora da da svoj stav

  • 10

Zbog toga što smatra da je diskriminisana u odnosu na muškarce, koji u penziju odlaze kasnije od žena, dr Mira Stanojčić iz Gornjeg Milanovca predala je danas zahtev za promenu pola.

MIRA NEĆE U PENZIJU, PA ODLUČILA DA PROMENI POL: Doktorka iz Gornjeg Milanovca protestuje za svoja prava!

Stanojčić je rekla Tanjugu da je od danas počela procedura za tu hirušku intervenciju, koju će, prema njenim rečima, obaviti prof. dr Dušan Stanojević.

SVE O DOKTORKI KOJA MENJA POL DA NE BI OTIŠLA U PENZIJU: Detalji priče koja je zaprepastila Balkan

- On kaže da procedura traje dve godine, budući da čitav tim stručnjaka mora da da svoj stav, a zahvat će obaviti besplatno - navela je Stanojčićeva.

Prof. dr Stanojević je rekao novinarima da se promena pola najčešće obavlja iz medicinskih razloga i da je ovo nesvakidašnji slučaj u njegovoj dosadašnjoj praksi, a posebno imajući u vidu činjenicu da doktorka to hoće da uradi iz ekonomskih razloga.

Foto: AP/Tanjug, Foter/Flickr/Mallory Jean Foto: AP/Tanjug, Foter/Flickr/Mallory Jean

Dr Stanojčić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije iz Gornjeg Milanovca, najavila je ranije da će promeniti pol kako ne bi bila penzionisana.

Ona je u sredu rekla Tanjugu da je dobila nalog od direktora bolnice da joj teče godišnji odmor, a u rešenju stoji da sve lekarke koje ispunjavaju uslove za penziju od utorka treba da iskoriste godišnji odmor za tekuću godinu. Od nje se očekuje, kako tvrdi, da nakon toga ode u penziju.

Takvu odluku Stanojčićeva je ocenila kao diskriminaciju žena, koje se stavljaju u neravnopravan položaj u odnosu na kolege, te tvrdi da se u slučaju te odluke ne gleda kvalitet, već godine i pol.

- Zbog toga sam odlučila da promenim pol - rekla je Stanojčićeva, ukazujući da će, ukoliko ona ode u penziju u tom gradu ostati samo jedna koleginica, koja sledeće godine ispunjava uslove da joj se isto dogodi, pa će Gornji Milanovac ostati bez specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    8. oktobar 2015 | 15:56

    Ma niko ne bi menjao pol zbog penzije, ako ga menja, tako se oseća, a treba joj opravdanje pred okolinom.

  • majla

    8. oktobar 2015 | 17:09

    Ovo je potpuno suludo. Zena izgubila kompas.

  • Betl

    8. oktobar 2015 | 16:40

    Totalno otkačena !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA