VELIKI DAN ZA POLICIJU I ROME: Nenad Tairović odbranio specijalistički rad (FOTO) (VIDEO)

"Želeo sam da radim na sebi iako sam bio diskriminisan i na poslu i tokom školovanja. Svoju decu takođe usmeravam da rade na svom obrazovanju"

  • 8

Zamenik predsednika Nacionalnog saveta Roma, Nenad Tairović, odbranio je specijalistički rad na Kriminalističko policijskoj akademiji i stekao zvanje specijaliste kriminalistike.

APEL NACIONALNOG SAVETA ROMA: Uzdržite se od raseljavanja građana!

Tročlanu komisiju činili su njegov mentor prof dr Željko Nikač, general profesor Obrad Stevanović i prof dr Biljana Simeunović Patić.

OBRAZOVANJE ROMA JE PRIORITET: Pročitajte šta kaže predsednik Nacionalnog saveta Roma

 Tairović je branio rad na temu "Zastupljenost nacionalnih manjina u sektoru bezbednosti Republike Srbije sa posebnim osvrtom na pripadnike romske nacionalne manjine".

Odbrani rada prisustvovali su Tairovićevi članovi porodice, kao i članovi Nacionalnog saveta Roma, Vitomir Mihajlović predsednik Nacionalnog saveta Roma i Živojin Mitrović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nenad Tairović je svojim radom želeo da predstavi situaciju u državnim ustanovama kada je u pitanju položaj nacionalnih manjina, a posebno se osvrnuo na položaj romske nacionalne manjine u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na pitanja članova komisije Tairović je istakao da je veoma važno da se Romi motivišu da rade u policiji.

Tairovićev mentor prof dr Željko Nikač rekao je da je bilo jako teško dok je trajala izrada specijalističkog rada, pohvalivši Tairovića da je junački izdržao sve sugestije koje mu je on dao.

- Bilo je teško jer nije bilo izvora i podataka koji su mu bili neophodni za izradu rada. Ovo je prvi kandidat koji je radio ovako osetljivu temu i mogu reći da je uspeo u realizaciji - kaže profesor Nikač.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je rekao da je tokom svog višegodišnjeg rada imao odličnu saradnju sa ljudima iz romske zajednice, kao i da na Akademiji ima dosta studenata koji su romske nacionalnosti.

- Ovo je prvi put da se jedan kandidat bavio temom sa sociološkog aspekta i najvažnije je da je rad završen po pravilima struke - istakao je profesor Nikač.

Nenad Tairović je zavšio Pravni fakultet u Nišu. Potiče iz veoma siromašne porodice iz Surdulice. Kaže da je oduvek želeo da se obrazuje i da je shvatio da je uspešan čovek isto što i obrazovan čovek.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Oduvek sam želeo da radim u policiji. Godinama radim u policiji i želeo sam da se usavršavam - kaže Tairović.

On je istakao da želi da spoji svoje sunarodnike sa državnim institucijama.

Tairović priča da, iako mu je bilo teško, nikada nije želeo da odustane. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Želeo sam da radim na sebi iako sam bio diskriminisan i na poslu i tokom školovanja. Svoju decu takođe usmeravam da rade na svom obrazovanju - kaže on.

On je napomenuo da i sam Nacionalni savet Roma radi na poboljšanju položaja ove nacionalne manjine, ali da ta zalaganja treba pojačati.

- Vrlo je važno da se iskoreni diskriminacija Roma i da država doprinese tome da se Romi osećaju bezbednije. Vrlo je važno da moj narod stekne poverenje u državu i državne institucije - zaključio je Nenad Tairović.

Pogledajte kako je izgledala odbrana specijalističkog rada:

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA