(VIDEO) SELA JE PORED KOLEGINICE I POČELA DA JOJ MAZI BUTINU: Ovako ŽENE seksualno uznemiravaju ŽENE na radnom mestu!

Nasilnik je obično žena koja je na višoj poziciji, a žene koje su žrtve obično ne prijavljuju ovo nikome, jer je situacija prilično "delikatna", ali i iz straha da ne izgube posao

  • 9

Svakog dana žene su izložene nekom obliku uznemiravanja koje može biti agresivno, ali i suptilno, koje je najčešće, nažalost, i društveno prihvatljivo. Međutim, postoji jedna vrsta seksualnog uznemiravanja o kojoj se u Srbiji malo govori, a to je seksualno uznemiravanje žena od strane žena.

KAKO DA ZNATE DA LI VAS SEKSUALNO UZNEMIRAVAJU NA POSLU: Evo šta je strogo zakonom zabranjeno!

Žene su često predmet seksualnog uznemiravanja na radnom mestu, jer se one subjektivno osećaju ugroženijim od muškaraca zbog fizičkih predispozicija muškog pola. Međutim, u Srbiji su zabeleženi i primeri da žene seksualno uznemiravaju druge žene. U ovom slučaju, obično, nasilnik je žena koja je na višoj poziciji, a žene koje su žrtve obično ne prijavljuju ovo nikome, jer je situacija prilično "delikatna", ali i iz straha da ne izgube posao. Ima i primera da žene seksualno uznemiravaju druge žene na poslu jer ih doživljavaju kao konkurenciju ili opasnost.

Ovaj vid uznemiravanja ne podrazumeva samo "pipkanje" i "drpanje" karakteristično za "muško-ženski" model seksualnog uznemiravanja: tu su razne vrste komentara o, recimo, obliku grudi, telesnoj težini, pa zatim posredno seksualno uznemiravanje - kad koleginica "preporučuje" koleginicu muškom kolegi, i slično. Takođe, svako zadiranje u intimu žene od strane žene je seksualno uznemiravanje. Dakle, upiti tipa "s koliko si ih bila, šta bi mu radila" i slično.

(VIDEO) PRIŠAO JE KOLEGINICI I STAVIO JOJ RUKU NA BUTINU: Ovako izgleda SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE U SRBIJI!

Ekipa Telegrafa snimila je kratki video o tome kako može da izgleda kada žene na radnom mestu seksualno uznemiravaju žene.

(VIDEO) UNELA MU SE U LICE I POKAZALA MU BUJNE GRUDI: Ovako žene seksualno uznemiravaju muškarce!

Statistički podaci pokazuju da je više od 60 odsto žena tokom profesionalne karijere doživelo neku vrstu seksualnog uznemiravanja. Na ovom snimku možete videti kako to može da izgleda:

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gepard

    11. oktobar 2015 | 13:18

    Ništa gore od ženskog rukovodioca - u svim vidovima : s.uznemiravanja,ljubomore,zavisti,bojazni da više ne znate od nje....tako da žene neka vam je Bog u pomoći !

  • JA

    11. oktobar 2015 | 12:06

    Ima bas puno BI riba, tako da je sve moguce...

  • julka

    11. oktobar 2015 | 12:57

    ako im je lijepo..briga me se sto se pipaju..samo naprijed...rokajte se a malo skoknite i do muskaraca na popravni..zivjela ljubav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA