RUSIJA PRAVI VELIKU GREŠKU, OČEKUJEM DA ĆE IMATI ŽRTVE U SIRIJI: Upozorenje američkog sekretara za odbranu Eštona Kartera

- U narednim danima Rusija će početi da trpi gubitke - poručio je Karter i dodao da SAD smatraju da Rusi čine stratešku grešku koja će samo produžiti građanski rat u Siriji

  • 31

Američki sekretar za odbranu Ešton Karter izjavio je danas da će Rusija uskoro početi da trpi gubitke nakon što je dramatično proširila vojnu podršku svom dugogodišnjem savezniku, sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu.

NAJBOLJI PREDSEDNIČE, SREĆAN ROĐENDAN: Ovako su Čečeni čestitali Putinu rođendan (VIDEO)

Karter je rekao da Rusi ne gađaju samo teroriste Islamske države, Al Nusre i ostalih ekstremističkih organizacija.

- Ovo će imati posledice po samu Rusiju koja s pravom strahuje od napada. U narednim danima Rusija će početi da trpi gubitke - rekao je Karter na sastanku ministara odbrane NATO u Briselu na kome je glavna tema bila kriza u Siriji.

Karter je novinarima kazao da se Rusija "kladi na pogrešnog konja" u Siriji i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se priključi američkom programu budućnosti te države bez Asada, preneo je AFP.

Printskrin: YouTube/AFP news agency Printskrin: YouTube/AFP news agency

Karter je rekao da SAD smatraju da Rusi čine stratešku grešku koja će samo produžiti građanski rat u Siriji.

- Moskva je pokazala neopreznost u svojoj vojnoj operaciji, rizikujući sudare sa američkim i drugim avionima koji gađaju položaje ekstremista Islamske države u Siriji - naveo je Karter.

- Više puta su povredili turski vazdušni prostor. Oni su ispalili krstareću raketu sa broda u Kaspijskom moru, bez upozorenja, oni su došli na razdaljinu od svega nekoliko kilometara od naše bespilotne letelice. Oni su počeli zajedničku kopnenu ofanzivu sa sirijskim režimom, rušeći fasadu da su tu da se bore protiv ISIS-a - rekao je Karter.

Printskrin: Youtube/WebTV69, Tanjug/AP Printskrin: Youtube/WebTV69, Tanjug/AP

Karter je dodao i da je NATO jači od Rusije zato što Rusija deluje sama, a NATO u zajednici u kojoj je svaka članica alijanse ravnopravna. On je na kraju napomenuo i da će Rusija ostati izolovana sve dok ne prestane sa agresijom u Ukraijini.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    9. oktobar 2015 | 23:17

    Aaa...prpa Amerima ....bijednici jedni ! Cuj.."Rusi prave stratesku gresku" ...a to sto su Ameri potrosili 500 miliona dolara na oruzavanje i obuku 60 "umjerenih" pobunjenika, koji su to isto oruzje odmah dali Al Kajdi, to nije nikako greska, jel da? Prvo su optuzivali Ruse da ciljaju "umjerene" pobunjenike (a ti isti su povezani sa Al Kajdom), zatim da ubijaju civile, da bi Amerika zatim pogodila bolnicu u Afganistanu, pobili vise od 20 ljudi, ali nikom nista. Juce su opet medijima podmetnuli laznu informaciju da su se ruske rakete srusile u Iranu, da bi cak I Iran izasao i demantovao tu notornu laz. Eh, izgleda da im je Putin stvarno stao na rep I bas mi je drago. Svim svojim srcem sam uz Putina i Rusiju. Podrska iz Bosne

  • Kristian Landher

    10. oktobar 2015 | 09:37

    Krivo je Amerima što Russi napreduju a ne oni.

  • Ица ЦЗВ

    10. oktobar 2015 | 00:12

    Боље би било овом "створу" - да пази шта очекује.... Доктор Владимир вам је померио мозак,незнате више ни шта мислите,а камоли шта причате. А то његово "очекујем" - наравно значи неку подлу подметачину у наредним данима. Сигуран сам у то - кад преведем изјаву "створа".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA