ARAPSKI ŠEICI KADA DAJU, DAJU: Nećete verovati koliko je jedan šeik iskeširao zelenih novčanica za kamilu! (FOTO)

Oni se kupaju u zlatu, voze luksuzne automobile, povezuju ih sa lepima ženama, ali ponekada i preteruju... Evo šta sve jedan šeik može sebi da priušti

  • 9

Najčešće, prva asocijacija kada se pomene "šeik" je bogatstvo u raznim oblicima - vile, kamile, avioni, dijamnti, brilijanti, automobili... Raskalašni život šeika nije ništa novo, ali da su skloni preterivanju u tome, jesu.

Naime, nedavna smrt šeika Rashida, sina vođe Dubaija, šeika Mohameda, od srčanog udara kako piše u službenom izveštaju, zaintrigirala je ajvnost, jer je tridesetrogodišnji šeik bio poznat po burnom životu. Taj zgodni i šarmantni princ vodio blistav život ispunjen konjskim trkama, lepim ženama i brzim automobilima. A često se spekulisalo da je bio narkoman i zavisnik o seksu.

TRODNEVNA ŽALOST U EMIRATIMA: Preminuo sin vladara Dubaija! (FOTO)

Preterivanje u svemu i raskalašni život šeika omogućava im njihovo bogatstvo, koje se meri u milijardama dolara. Otac glamuroznog princa Rahida šeik Dubaija i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhamed bin Rašid al Maktum (66) "težak je" više od 20 milijardi dolara što ga čini petim najbogatijim monarhom sveta. Emiratima vlada od 2006. godine.

Foto: Tanjug/AP/WAM Foto: Tanjug/AP/WAM

Blago konjima koje arapski premijer ima. Naime, on je najveći je svetski vlasnik trkačkih konja, koji su osvojili više od 150 trofeja. Vlasnik je farmi konja u SAD-u, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj i brojnih vrhunskih grla ali je domaćin i Dubai World Cupa, konjičke trke s najvećim nagradama. Pre tri godine je u Engleskoj potrošio više od deset miliona dolara na kupovinu 25 ždrebadi. Odmah ih je smestio s ostalim konjima u klimatizovane štale čiji je plafon visok devet metara, a pod prekriven borovinom. Šeikovi ljubimci provode leto u Engleskoj, a zimu u Dubaiju.

PREMIJER UAE U TAJNOJ POSETI SRBIJI: Vladar Dubaija u šetnji Kalemegdanom! (FOTO)

- Ljubav prema konjima mi je u krvi. Arapska plemena su uzgajala konje još prije nekoliko vekova - rekao je ovaj bogataš.

 Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Uz svo to bogatstvo idu i dve žene. Hind bin Maktoum (53) koja gotovo nikada nije viđena u javnosti rodila je 14 dece i poznata je kao "prva dama Dubaija". Rođaka je svog muža i za njega se udala kada je imala 17 godina, a on je bio 13 ili 14 godina stariji od nje. Venčanje je koštalo 100 miliona dolara i bilo je prvi veliki javni događaj u Dubaiju. Ona je i majka preminulog Rašida.

Princeza Haja je emirova druga žena. Ona je ćerka bivšeg kralja Jordana Huseina. Za Emira se udala 2004. godine. Par ima dvoje dece. Inače, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum ima 24 dece.

ŠEIK SE PROVOZAO TRAMVAJEM KROZ BEOGRAD: Pogledajte kako su Beograđani reagovali! (VIDEO)

Njegov sin, prestolonaslednik Dubaija Hamdan bin Mohamed bin Rašid al Maktum (32) poznat pod nadimkom Faza, tokom posete jednom od najskupljih njujorških restorana u pratnji osam članova svog obezbeđenja naručio je kup od vanile sa jestivim zlatnim listićima vredan 1000 dolara, a za kamilu je jednom prilikom dao neverovatnih 2,7 miliona dolara!

Foto: Wikipedia / IMF, Printskrin: youtube / NOTWPhoneHacking / angel nazan Foto: Wikipedia / IMF, Printskrin: youtube / NOTWPhoneHacking / angel nazan

Prošlog leta posetio je i Jadransko more. Bio je i jedan od najpoznatijih arapskih šeika poznat po svojoj ekstravaganciji. Njegovo kraljevsko visočanstvo Princ Avaled bin Talal (60) iz Saudijske Arabije, unuk osnivača Saudijske Arabije i nećak kralja Abdulaha.

Njegove omiljene igračke su automobili, a u svojoj kolekciji ih ima oko 300. Nakon čitave kolekcije sportskih automobila, Rols Rojseva i svih modela koje je poželio, princ je prošle godine zaželeo dijamantski Mercedes vredan 48 miliona evra.

TO, SRBINE: Vladar Dubaija pokazao tri prsta! (FOTO)

Na njemu su se dijamanti nalazili bukvalno svuda – na auspuhu, felnama, retrovizorima.. Princu se toliko svideo njegov novi blješteći ljubimac da je odlučio da mora imati i takav motor, pa je sledeća investicija od 3,5 miliona evra otišla na nabavku dijamantskog motocikla.

Foto: wallpapers.free Foto: wallpapers.free

Pre dve godine na Dubai air show "planuli" su avioni jer su se bogati šeici odlučili na kupovinu ne jednog, nego više njih. Kako i kupovina jahte njima kupovina aviona ne predstavlja neko veliko opterećenje za džep. Šeik Hamdan bin Mubarak al Najan, ministar visokog obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnik kompanije “Royal jet” tada je naručio sedam velikih letelica, dva aviona srednje veličine i dva poslovna aviona.

Inače Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski emirati zajedno drže 70 posto tržišta privatnih aviona Srednjeg istoka i severne Afrike

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    12. oktobar 2015 | 09:08

    Lepo je imati mnogo novca,,ali garantujem da on nije nista zadovoljniji ni srecniji od prosecnog skromnog coveka.

  • Enna

    12. oktobar 2015 | 09:17

    Jes al po meni Bog kaada ti da ogromno bogatstvo on ti samp salje iskusenje da vidi sta ces sa tim novcem, jer nije on to tebi dao sto si ti "zasluzio"-vec salje iskusenje.

  • momazver

    12. oktobar 2015 | 08:06

    Srbi kažu *-Ima se može se!* i *Na Nebo ideš kao što si došao na Zemlju - go i bos!*

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA