DA LI JE PRAVDA SPORA, A DOSTIŽNA? Danas nastavak suđenja za napad na Andreja Vučića

U Višem sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa u septembru 2014. godine

  • 48

U Višem sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice vojnih policajaca koji su bili sa njima u vreme održavanja Parade ponosa u septembru prošle godine.

Na prethodnom ročištu svi optuženi su izneli odbranu, pa bi danas trebalo da počne dokazni postupak saslušanjem svedoka, među kojima će biti brat premijera Srbije i brat gradonačelnika Beograda.

Određen novi sudija u postupku Andreja Vučića

Prema oceni analitičara ovo suđenje je test za srpsko pravosuđe, ali i test sigurnosti za građane. Analitičari ističu da ako brat premijera može da bude napadnut bez sankcija, postavlja se pitanje šta može da očekuje bilo koji građanin Srbije.

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je početkom februara krivične prijave protiv dvojice vojnih policajaca koje je podneo zaštitnik građana Saša Janković.

Podsetimo, pripadnici Žandarmerije napali su iz čista mira, pre godinu dana, 28. septembra, na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, Andreja Vučića, Predraga Malog i trojicu pripadnika obezbeđenja premijera Srbije.

Premijerov brat je prema rečima očevidaca, kada je napadnut, uzviknuo da neće nikoga ugrožavati i da mu to nije namera, ali su žandarmi postupili okrutno i fizički ga napali. Nisu se obazirali na reči Andreja Vučića već su na najsramotniji način nasrnuli na njega i pripadnike obezbeđenja što je cela Srbija mogla da vidi na snimcima koji su dopreli do javnosti.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

IZ TREĆEG POKUŠAJA: Sutra počinje suđenje osmorici žandarma za prebijanje Andreja Vučića!

Andrej Vučić je tom prilikom povređen. On je kao Predrag Mali i dvojica pripadnika obezbeđenja, prema rečima premijera, "bio krvave glave". Zbog zadobijenih povreda oni su prebačeni na VMA.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Za ovo krivično delo terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić. Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja i napada na vojno lice u vršenju vojne službe.

ISTRAGA O PREBIJANJU VUČIĆA: Žandarmi iz Niša prekoračili ovlašćenja, slede otkazi i krivične prijave!

Posle 12 meseci istrage još uvek niko nije odgovarao za ovo delo, a optuženi su, kada su se prvi put pojavili u sudu i im je pročitana optužnica, rekli da nisu krivi.

Printskrin: Youtube/N1 Printskrin: Youtube/N1

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf. rs )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena85

    15. oktobar 2015 | 11:12

    Da nije dodeljen novi sudija slučaj bi se i dalje razvlačio.Krivci treba da odgovaraju pred licem pravde.

  • Mica

    15. oktobar 2015 | 11:14

    Pravda mora biti zadovoljena.

  • Gaja

    15. oktobar 2015 | 14:24

    Panduri moraju da odgovaraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA