Hrvati šleperima švercovali TONU heroina! Policija ostala u šoku kad je otkrila šta je još bilo u kamionima!

Među osumnjičenima nema poznatih imena iz kriminalnog miljea, premda se radilo o impresivnim količinama narkotika, iz čega proizilazi sumnja da su oni bili samo prevoznički deo veće grupe puno ozbiljnijih krijumčara koji su nedavno uhapšeni u Austriji i Nemačkoj

  • 3

Nakon jednoipogodišnje tajne istrage, u koju su bili uključeni i nadležni iz drugih zemalja, hrvatski policajci su uhapsili devetočlanu grupu krijumčara koju sumnjiče da je od kraja jula 2013. prošvercovala ogromne količine heroina i supstanci potrebnih za proizvodnju te droge, piše "Jutarnji list". 

HRVATSKA LEGALIZOVALA KANABIS: Odobrena upotreba u medicinske svrhe

Kako precizira zagrebački dnevnik, reč je o skoro toni heroina i 14 tona supstance potrebne za prozvodnju heroina iz morfijumske baze.

Čitavu akciju koordinisao je USKOK, a uz naloge istražnih sudija grupa je godinu i po tajno slušana i praćena.

Zanimljivo je, takođe, da među osumnjičenima nema poznatih imena iz kriminalnog miljea, premda se radilo o impresivnim količinama narkotika, iz čega proizilazi sumnja da su oni bili samo prevoznički deo veće grupe puno ozbiljnijih krijumčara koji su nedavno uhapšeni u Austriji i Nemačkoj.

Kao glavnog organizatora USKOK je osumnjičio Bojana Meštrovića (48) koji je pre nekoliko dana i završio u Remetincu, navodi "Jutarnji". 

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

HRVATSKA POD VODOM: Mladić završio u bolnici zbog udara groma, kuće i podrumi poplavljeni! (VIDEO)

Inicijale njegovog imena su pre godinu i po otkrili novinari kada su pokušali da saznaju kome je pripadao kamion koji je "pao" na graničnom prelazu između Turske i Bugarske i u kojem se nalazilo 717 kilograma heroina, procenjenog na oko 20 miliona evra. 

Upravo nakon te zaplene turske policije se u čitavu priču uključilila hrvatska policija i istražitelji USKOK-a.

Osim Meštrovića, hrvatski policajci uhapsili su još desetak osoba, a na kraju je istraga otvorena protiv njih devetoro od kojih su neki odmah priznali dela i za njih istražni zatvor nije ni zatražen.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA