Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

Povodom policijske akcije oglasio se DF, koji je saopštio da Predsedništvo tog političkog saveza razmatra sve raspoložive opcije primerenog odgovora na intervenciju policije

  • 7

Crnogorska policija uklonila je rano jutros binu i šatore sa Bulevara svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste Demokratskog fronta (DF), koji su počeli pre 20 dana, javila je RTCG.

Saobraćaj je posle toga na glavnoj podgoričkoj saobraćajnici uspostavljen, a u akciji je lakše povređeno šest policijskih službenika, saopštila je policija.

Prema saopštenju, privedeno je 11 osoba.

Povodom policijske akcije oglasio se DF, koji je saopštio da Predsedništvo tog političkog saveza razmatra sve raspoložive opcije primerenog odgovora na intervenciju policije.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Predsedništvo DF je saopštilo da su pripadnici Posebnih jedinica, SAJ i redovnih policijskih snaga, jutros u 5.45 sati rasturili mirne demonstracije koje su 20 dana trajale u Slobodnoj zoni ispred Skupštine Crne Gore.

Navode i da je na samom kraju policijske intervencije, operativni rukovodilac akcije obavestio učesnike da je protest zabranjen po Odluci MUP.

Na "Fejsbuk" stranici koja prati proteste "Sloboda traži ljude" objavljeno je da je nekoliko ljudi privedeno, a među njima i poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović, dok je Milan Knežević, kako su saopštili iz DF, završio u Urgentnom centru, prenela je RTCG.

U saopštenju policije navodi se da je Knežević "u jednom momentu fizički nasrnuo na policijskog službenika, dok je odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada, Nikola Bajčetić, vozilom marke Reno Megan, registarskih oznaka PG FC 862, probio postavljenu policijsku patrolu i policijski kordon u Bulevaru Stanka Dragojevića i Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog".

Foto: upravapolicije.com Foto: upravapolicije.com

Na taj način je "ugrozio živote učesnika javnog okupljanja i doveo u neposrednu opasnost živote službenika policije i nadležnih službi Glavnog grada", navodi policija, dodajući da su se okupljeni oglušili o više izdatih upozorenja i poziva da se sklone.

Policija je saopštila da su privedeni poslanici Radunović i Bojović, odbornik u podgoričkoj Skupštini Bajčetić, u Skupštini Gradske opštine Golubovci Dragutin Klikovac, novinar Dražen Živković, urednik portala IN4S Gojko Raičević, Filip Radunović, Dušan Knežević, Vladimir Eraković, Drago Goranović i Veselin Savić.

- Prilikom privođenja ovih lica policijski službenici su, radi savlađivanja aktivnog otpora i napada, budući da su se za to stekli zakonski uslovi, upotrebili sredstva prinude - fizičku snagu i sprej. U događaju je šest policijskih službenika zadobilo lakše telesne povrede - saopštila je policija.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    17. oktobar 2015 | 19:52

    Sram ih bilo , tuku narod, demo(n)kratija im je na "visini" !

  • Pametnjakovic mladji

    17. oktobar 2015 | 18:36

    Sve ovo samo zbog Srpskih zastava i praseta....

  • bg011

    17. oktobar 2015 | 20:58

    Nacionalizam,pogotovo nacizam su najgori vidovi organizacije ljudskog drustva,sve jedno je hoce li Srbi ili Crnogorci nositi @zutu traku@!!!!,ajde sada pojedite prase,a,sta se desilo tamo neke 1918 koje li je,oprostite ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA