Demonstranti u Podgorici pokušali da probiju kordon, policija bacila suzavac

Oko zgrada Skupštine, Vlade i Tužilaštva u Podgorici, nalaze se jake policijske snage, a celo to područje je blokirano kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu institucijama

  • 4

Pristalice Demokratskog fronta pokušale su večeras da probiju policijski kordon u blizini Skupštine Crne Gore u centru Podgorice, nakon čega je policija bacila suzavac i potisnula demonstrate dalje od državnih institucija.

Policija prekinula protest Demokratskog fronta u Podgorici

U užem centru Podgorice, oko zgrada Skupštine, Vlade i Tužilaštva, nalaze se jake policijske snage, a celo to područje je blokirano kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu institucijama, prenosi reporter Bete.

Pojedini izlozi u glavnoj gradskoj ulici su razbijeni.

Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj šetnji.

Među uhapšenima su pripadnici "Pokreta za neutralnost" Marko Milačić i Vladislav Dajković, preneli su podgorički mediji.

Crnogorska policija razbila je rano jutros protest DF-a, čiji su učesnici tokom prethodnih 20 dana, zahtevali ostavku vlade Mila Đukanovića.

Uhapšeno je 11 osoba, među kojima su dva poslanika Fronta, dva odbornika tog opozicionog saveza i novinari podgoričkog lista Dan i portala IN4S.

Tokom akcije policije lakše je povređeno šest policajaca.

Crnogorska policija uklonila je rano jutros binu i šatore sa Bulevara svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste Demokratskog fronta, koji su počeli pre 20 dana, javila je RTCG.

Predsedništvo Demokratskog fronta odlučilo je da se protesti nastavljaju, a novo okupljanje su, iako nisu dobili nikakvu dozvolu od policije, zakazali za večeras posle 20 sati.

Lider opozicione Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić rekao je da veruje u političko rešenje i da će kroz političku akciju ispuniti ciljeve.

Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici je večeras otvoren za saobraćaj jednom trakom pored Skupštine, nakon što je kratko bio blokiran, jer su tu ponovo pokušali da se okupe demonstanti koji su i prethodnih dana protestovali ispred zgrade Skupštine.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Beta/ Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA