EVROPSKI MUSLIMANI U DŽIHADU PROTIV PASA: Slepe sa čupavim vodičima izbacuju iz autobusa! (FOTO)

Borba protiv naših najboljih prijatelja se zahuktala početkom 2012. godine kada je holandski političar iz partije Islamskih demokrata pozvao na zabranu pasa u Hagu. Pre toga, slično su tražili i muslimani u Španiji, a kada to nisu dobili, počeli su da truju životinje i napadaju vlasnike na ulicama. Ali, to nije sve...

  • 5

Džihad protiv pasa - tih najvernijih prijatelja ljudske vrste već cirka dvanaest hiljada godina - zahuktao se krajem januara 2012. godine.

Uprkos tome što Kuran nije negativan prema psima (šta više, može se čak reći i da ih veliča), prema psima su negativni takozvani hadisi (izreke i događaji koji se pripisuju proroku Muhamedu, a koje su posle svete islamske knjige najbitniji za tu religiju) zbog čega muslimani ove predivne životinje smatraju za "ritualno nečiste", šta god to značilo.

To se nikako ne uklapa u našu, evropsku predstavu o psima, i premda je logično da će se imigranti sa Bliskog istoka i severne Afrike adaptirati na Evropu budući da su oni došli ovde a ne obrnuto, to nije slučaj pa su tako neki među njima (svakako ne svi!) ti koji na Starom kontinentu nameću svoje poglede na čovekovog najboljeg prijatelja i teraju pripadnike evropskih naroda na promenu ponašanja pošto ih sve suprotno "vređa".

Dakle, da se vratimo na džihad protiv pasa. Sve se zahuktalo, kao što smo gore kazali, krajem januara 2012. godine. Tada je holandski političar Hasan Kučuk iz partije Islamskih demokrata pozvao na zabranu pasa u Hagu, trećem najvećem gradu u toj zemlji, u kome se nalaze sve najbitnije državne institucije (zbog čega se često pogrešno veruje da je prestonica te države).

Međunarodni sud pravde u Hagu. Foto: Tanjug/AP Međunarodni sud pravde u Hagu. Foto: Tanjug/AP

Do toga je došlo nakon što je Partija za životinje pozvala gradsko veće da Hag učini još prijateljskijim prema psima nego što već jeste.

Kučukova argumentacija je bila sledeća: držanje pasa u kućama i stanovima potpada pod zlostavljanje životinja, zbog čega bi posedovanje pasa trebalo da bude kriminalizovano.

Reakcija na ovaj pokušaj implementacije šerijata u Evropi je bila pomešana, neki su se smejali dok su drugi bili zapanjeni, ali svi su se složili da je u pitanju refleksija sve veće odomaćenosti i agresivnosti nekada imigranata a danas punopravnih građana.

- U ovoj zemlji, držanje kućnih ljubimaca je legalno. Ko god se sa tim ne slaže može da se iseli u drugu zemlju - bio je odgovor pripadnika ekstremne desničarske Holandske slobodarske partije, Paula ter Lindena.

Psi pomažu pri kupovini. Printskrin: Youtube/Bianca Richter Psi pomažu pri kupovini. Printskrin: Youtube/Bianca Richter

Pravnih posledica po naše dlakave prijatelje nije na sreću bilo, ali ovaj slučaj je daleko od usamljenog.

Otprilike u isto vreme, muslimani u španskom gradu Leridi, u Kataloniji, tražili su da grad "reguliše" prisustvo pasa na javnim prostorima kako ne bi "vređali muslimane". Tražili su takođe i da se psi zabrane u svim oblicima javnog prevoza kao i u svim delovima grada gde žive muslimani.

Objašnjenje? Prisustvo pasa ugrožava njihove verske slobode i pravo da žive po islamskim principima.

Kada su gradski oci odbili, krenuo je talas trovanja i ubijanja pasa (vinovnici tih zločina nikada nisu pronađeni), a vlasnici i njihovi psi su bivali napadani od strane muslimana na ulicama, tokom šetnji, i to u tolikoj meri da su se ljubitelji pasa organizovali u patrole koje čuvaju i ljude i životinje. Istovremeno, krenuo je i talas peticija i kampanja protiv pasa širom Španije.

Slepa žena sa svojim psom vodičem. Foto-ilustarcija: Freeimages.com/vatsyfoode Slepa žena sa svojim psom vodičem. Foto-ilustarcija: Freeimages.com/vatsyfoode

U Velikoj Britaniji slepim ljudima sa svojim psima-vodičima muslimanski vozači autobusa i taksija zabranjuju da ulaze u vozila. Jedan slepi engleski penzioner, koji je bolovao od raka, u Redingu je doživljavao ne samo maltretiranje u autobusu već i u bolnici i supermarketu.

Nije jedini, primera je zapravo bezbroj, i uvek je situacija ista, u svim evropskim zemljama.

Nažalost, ni sami Evropljani ne pomažu u odbrani svog prava na pse, posebno kada se ima u vidu da se u Škotskoj, recimo, policija izvinila muslimanskim sugrađanima zato što su štene nemačkog ovčara koristili u svojoj promotivnoj kampanji.

Islamista gazi bebu. Foto: Politicalears.com Islamista gazi bebu. Foto: Politicalears.com

Kada je jedna od francuskih najpoznatijih pevačica i glumica, Mari Lafore, objavila oglas za posao održavanja terase u svojoj kući 2009. godine, u njemu je jasno naglasila da na njega ne bi trebalo da se prijavljuju "ljudi koji imaju razvijene alergije, i muslimani" pošto u svom stanu ima malu čivavu.

Tužili su je za diskriminaciju, a ona samo nije htela da ispadne problem zbog tog "nečistog stvorenja" koje joj ulepšava život.

Ne valja kako god da okreneš.

(J. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    15. novembar 2015 | 15:58

    Pa kome se ne dopadaju evropske vrednosti, nema šta da traži u Evropi. Evropske države moraju odlučnije da odgovore...

  • i love islam

    15. novembar 2015 | 16:34

    Ne mogu da ih podnesem verujte mi

  • Maja

    15. novembar 2015 | 19:10

    Ako im se ne dopada neka se vrate odakle su dosli. U tudjoj zemlji ima da postujes njihova pravila u svojoj radi sta hoces. Uh sto sam se iznervirala na ovaj tekst. Kakv debilizam , pa dokle vise ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA