SLOVENIJA ZATVORILA GRANICU SA HRVATSKOM: Podignuta žičana ograda, policajci s psima sprečavaju ulazak izbeglica (FOTO)

U blizini slovenačkog graničnog prelaza sa Hrvatskom Središče ob Dravi, postavljene su žičane ograde i nalazi se veći broj policajaca sa psima kako bi se sprečio prelaz izbeglica koji su sinoć vozom dovezene iz hrvatskog mesta Opatova

  • 7

Slovenačka policija počela je sa "intenzivnom zaštitom" državne granice, potvrdio je portparol policijske uprave Maribor Bojan Kitel, javila je hrvatska novinska agencija Hina.

HRVATI NAM OPET PRETE: Zatvorićemo granice sa Srbijom!

U blizini slovenačkog graničnog prelaza sa Hrvatskom Središče ob Dravi, postavljene su žičane ograde i nalazi se veći broj policajaca sa psima kako bi se sprečio prelaz izbeglica koji su sinoć vozom dovezene iz hrvatskog mesta Opatovac.

Vozu sa 1.800 izbeglica, koji je krenuo iz Čakovca prema Središću ob Dravi, nije dozvoljen ulaz u Sloveniju, a izbeglice koje su pešice nastavile put ka granici je dočekala žičana ograda i slovenačka policija sa psima koja ih nije pustila u zemlju.

Slovenačke vlasti navode da su izbeglice poslate iz Hrvatske iako u Sloveniji nema kapaciteta za prijam tako velikog broja ljudi, pa je policija potvrdila je da je "zbog novonastale situacije za sav promet zatvorila granični prelaz", navodi Hina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kitel je potvrdio da je jutros, u 4.30 sati, na prelazu Središče ob Dravi, dopušten ulazak za samo 150 žena i dece, od kojih je jedna trudnica prebačena u bolnicu, a da je potom granični prelaz zatvoren pošto su "svi kapaciteti za smeštaj izbeglica puni" i Austrija je saopštila da nove ne prima.

Hina navodi da je kasno sinoć u saopštenju za javnost slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova prenelo da je austrijska resorna ministarka u telefonskom razgovoru kazala slovenačkoj koleginici Vesni Gjerkeš Žnidar da ne primaju nove izbeglice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Međutim, slovenački mediji prenose rano jutros vest austrijske agencije APA u kojoj se navodi da Austrija nije u potpunosti obustavila prijem izbeglica iz Slovenije, nego da se prijem izbeglica ne može povećati i da će ga zadržati na dosadašnjem nivou.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    19. oktobar 2015 | 10:56

    Ima da nam ostane 100.000 izbeglica,vec za 2 dana je uslo 28.000,nema veze,neka zimuju u Srbiji.Srbin nikad nije bio djubre.

  • Dražo

    19. oktobar 2015 | 11:12

    Žičana ograda i psi na izbeglice, žene ,decu, civilizacijska sramota ... kakvi dedovi takvi unuci..strašno

  • Snezana яяя

    19. oktobar 2015 | 19:59

    Bravo braco Slovenci, sve izbeglice da smestimo u Hrvatsku, da im se osvetimo za Oluju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA