HRVATSKA ZASAD NEĆE GRADITI ZID: Milanović rekao da će nas "ostaviti na miru i da se čujemo za 5 godina"

Kroz Hrvatsku, Sloveniju i, do neki dan, kroz slavnu Mađarsku, samo se prolazi, rekao je hrvatski premijer i dodao da treba slušati šta govore države koje mogu da budu uzor onima koji podižu žicu

  • 10

Premijer Hrvatske Zoran Milanović ponovio je da Hrvatska za sada neće podizati zid na granici prema Srbiji. On je poručio da je situacija u vezi sa izbeglicama pod kontrolom.

IZBEGLICE NEMAJU STRPLJENJA: Probili kordon, polomili ograde i ušli u Hrvatsku!

- Kroz Hrvatsku, Sloveniju i, do neki dan, kroz slavnu Mađarsku, samo se prolazi - rekao je Milanović novinarima u Rijeci i dodao da treba slušati šta govore države koje mogu da budu uzor onima koji podižu žicu.

Na pitanje o najavljenom slanju slovenačke vojske na granicu s Hrvatskom, Milanović je zapitao šta će vojska na granicama Slovenije ili Hrvatske, kad nema zida, a, kako je rekao, zida zasad neće biti.

Upitan o pretnjama iz Srbije tužbom zbog navodnog prelaska hrvatskih policajaca kod Bapske na područje Srbije, Milanović je odgovorio da je "Srbija Srbija, Hrvatska Hrvatska".

HRVATSKA POLICIJA NAPALA SRPSKE NOVINARE: Udarili su me u leđa, uvukli u žbunje i oduzeli opremu! (FOTO) (VIDEO)

- Uostalom, rekli su da ih ostavimo na miru, pa ćemo ih ostaviti na miru, čujemo se za pet godina - odgovorio je Milanović.

On je odbacio mogućnost da dođe do gomilanja izbeglica u Hrvatskoj, jer, kako je rekao, Hrvatska već više od mesec dana radi organizovano i život za njene građane teče normalno.

HRVATSKA IZABRALA PLAN C: Migrante neće vraćati u Srbiju!

Na pitanje novinara o pisanju medija da se vlada priprema za podizanje ograde prema Srbiji, Milanović je odgovorio da ostaje pri planu da ljudi u Hrvatskoj žive normalno i rutinski.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer je rekao da je "glupo svađati se sa Slovencima" i da će oni na kraju shvatiti da treba da rade kao Hrvatska, odnosno da propuštaju izbeglice dalje, jer ni Austrija nije postavila nikakve barijere.

Prema poslednjim informacijama, u Hrvatsku je u poslednjih mesec dana ušlo više od 205.000 izbeglica i migranata, a u izbegličkom kampu u Opatovcu trenutno ih je 2.500.

Hrvatska i dalje izbeglice koje dolaze iz Srbije usmerava prema Sloveniji.

Mediji izveštavaju da je Slovenija u blizini izbegličkog kampa u Brežicama, blizu granice sa Hrvatskom, rasporedila vojsku s oklopnim vozilima.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    20. oktobar 2015 | 19:01

    Ко њега пита... То ће Ангела да му каже.

  • Hok

    20. oktobar 2015 | 18:53

    Jeeee super pet godina bez hrvatske,super,jos kad bi biko nikad vise,to bi tekbilo super.

  • Srb

    20. oktobar 2015 | 20:07

    Ma podignite...da vas više ne gledamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA