MOJA BEBA SE RODILA BEZ STOPALA: Lekari su na ultrazvuku rekli da je sve u redu, tvrdi Dragan Mitrović!

Porodica Mitrović iz Novog Sada tužiće ginekologa jer se njihova ćerka rodila bez levog stopala i sa teškim deformitetima prstiju na obe šake

  • 15

Dragan Mitrović (33) iz Novog Sada, optužio je ginekologa S. A. iz novosadskog porodilišta "Betanija" da je kriv što se njegova beba rodila bez levog stopala i sa teškim deformitetima prstiju na obe šake. On tvrdi da doktor za devet meseci nije primetio ili je namerno prećutao da beba ima strašne anomalije, a da mu je sve vreme uzimao novac da bi privatno, u jednoj novosadkoj ordinaciji, vodio trudnoću njegove supruge. Porodica Mitrović planira da podnese tužbu.

Njegova supruga porodila se 11. oktobra u novosadskom porodilištu "Betanija" i na svet donela devojčicu. Nakon njihove sreće, usledio je šok kada im je doktor, koji ju je porodio, saopštio da njihova ćerkica nema stopalo i da su prsti obe šake deformisani.

NIJE POSTAVIO PRAVU DIJAGNOZU, ŽENA UMRLA: Ginekolog osuđen na 2,5 godine zatvora!

- Trudnoću moje supruge vodio je ginekolog državnog porodilišta "Betanija". On je preporučio mojoj supruzi da vodi trudnoću kod njega ali u privatnoj bolnici. Supruga je bila kod njega bar osam puta i uvek bi joj rekao da je sve u najboljem redu. Kada smo ga pitali da za svaki slučaj uradimo amniocentezu , insistirao je da ne radimo jer je trudnoća odlična. Svaki pregled plaćali smo 5.000 dinara - ispričao je Mitrović za Informer.

On je dodao da je poslednji ultrazvuk urađen 24. septembra u privatnoj ordinaciji i da su im tada rekli da je "sve u redu".

U 62. GODINI RODILA SINA SAVU: Ovo je prava majka hrabrost!

Foto: Informer Foto: Informer

Njega je juče pozvao konzilijum lekara "Betanije".

- Ginekolog V. K., koja je i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, tokom razgovora me je ubeđivala da se ne svađam sa ljudima iz te privatne klinike jer su to, kako je rekla, odlični stručnjaci. Kasnije sam saznao da je i ona konsultant te klinike - ističe Mitrović.

V. K. je potvrdila da je konsultant ove privatne bolnice, ali kaže da nije zbog toga Mitroviča zvala na razgovor već zato što su hteli da pomognu u daljem lečenju deteta.

PITALI SMO VAS I EVO ŠTA STE REKLI: Srbija ne želi DOJILJE na javnom mestu!

- Mitrović je imao pravo na svoje mišljenje o tome ko je kriv u slučaju njegove bebe, a ima pravo i na zakonsku proceduru. Podvlačim, prvo je odgovoran lekar gde god da je pregledao trudnicu - istakla je ona.

Sa druge strane, doktor S.A. kaže da tokom cele trudnoće ništa nije ukazivalo na ovakve anomalije.

Foto: sxc.hu/jeinny Foto: sxc.hu/jeinny

U STOMAKU NOSIM BEBU KOJA MORA DA UMRE: Stravična ispovest trudnice Ane A. iz Kragujevca

- Mislim da se radi o retkoj bolesti. Pratio sam tu trudnoću i sve je bilo u redu do samog kraja. Najverovatnije je došlo do sindroma amniotskih brazdi kada omotač oko bebe ili pukne ili stvara male priraslice koje se najčešće obmotaju oko ekstremiteta i onda dovode do atrfoje ili do amputacije, a što se obično dešava u kasnijoj fazi trudnoće - tvrdi on.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf. rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klaudija

    23. oktobar 2015 | 15:16

    Betanija se vec nekoliko godina pominje u rubrikama, ali ne po dobru. Bile su 4 smrti bebe zbog zakasnelog ili neizvedenog carskog reza, ne znam da li je neko od lekara odgovarao. Nadam se da beba nema drugih deformiteta osim ovo sa stopalom i prsticima, ali je grozno sto ste vi kao roditelji morali da prodjete kroz sav taj uzas i sok nakon rodjenja. Sada postoji i 4D ultrazvuk aparat i ta amniocinteza koja i inace sluzi da bi se videle moguce genetske malformacije. Jednostavno, neki ljudi zaista ne zasluzuju da budu lekari (odnosi se i na druge profesije). Volite je i volite se i zelim vam snage i srece da taj sudski spor dovedete do kraja.

  • volite je

    23. oktobar 2015 | 14:37

    Jeste surovo i neodgovorno od lekara(ili nestručno?) ali zar bi se "odrekli" bebe da su znali za deformacije? Ima i daleko težih, užasnih bolesti, fizički nedostatak se nekako da nadomestiti, nek pomisle samo koliko njih ima decu koja se uopšte neće razvijati...Želim im snagu i hrabrost,gde je ljubav i volja,tu se mnogo da popraviti...

  • Luna

    23. oktobar 2015 | 15:15

    Slatka bebica. Svom detetu nikad ne bih gledala mane. Za mene je najlepse na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA